04-08 rp natacio adaptada01 250Aquest curs 2014-2015 hi ha una activitat aquàtica adreçada a nens amb discapacitat funcional, la qual compta actualment amb deu usuaris.

 

Anna Trillas, mare d'un dels nens que fan l'activitat i membre de l'associació Avancem Junts, ha valorat molt positivament l'activitat perquè els infants amb discapacitat poden fer-la dins d'un grup ordinari i els altres nens i nenes que en formen part l'accepten "i si se'l troben pel carrer el poden cridar pel seu nom i és un més del grup". Des d'Avancem Junts s'agraeix la receptivitat que hi va haver des del primer moment des del Patronat d'Esports i l'empresa Aqualia, que gestiona les piscines municipals, per tirar endavant aquest programa.

 

El regidor d'Esports, Sergi Teruel, ha explicat que, després d'escoltar les inquietuds d'un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat, es va buscar la manera de poder donar resposta a la seva demanda. En aquest sentit, cal destacar també la bona predisposició de l'institut Andreu Nin a l'hora de facilitar alumnes del  Grau superior d'activitats físiques i esportives per poder fer de monitors d'aquests infants que, dins de l'activitat ordinària, necessiten una persona per a ells sols per desenvolupar l'activitat sense trencar el ritme del grup.

 

Per tant, l'activitat aquàtica adreçada a nens amb discapacitat funcional és doblament positiva: dóna resposta a una demanada de les famílies amb fills amb discapacitat i suposa una sortida professional per als alumnes del  Grau superior d'activitats físiques i esportives que s'imparteix a l'institut Andreu Nin.

 


©2019 Ajuntament del Vendrell