elisabet raspall-dani pérez  noemí jariod  baixaLa pianista i compositora Elisabet Raspall, junt amb el guitarrista Dani Pérez, actuarà a l’escenari de l’Auditori Pau Casals el proper dissabte 28 de març, a les 22 h, dins el Cicle de Jazz a l’Auditori, un cicle que enguany és una mostra rellevant dels músics i creadors de jazz més importants del país, així com un aparador dels darrers CD que han sortit editats.

Elisabet Raspall i Dani Pérez faran sonar el seu darrer treball editat, Present, amb la subtilesa, la complicitat, la intensitat i l’honestedat que s’entrecreuen en una proposta que agermana dos músics que, després de compartir múltiples experiències, han decidit signar una obra a duet. Present és el fruit de la bona entesa establerta entre la pianista vilanovina i el guitarrista argentí.

La trajectòria acadèmica d’Elisabet Raspall abasta des del títol professional de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona al Diploma de Grau Superior del Taller de Músics de Barcelona. Conscient que la formació d'un músic no pot aturar-se, dirigeix els seus objectius lluny de la Mediterrània, que l'havia escoltat fins ara, i estudia a la meca de la música contemporània, al Berklee College of Music, als Estats Units, on es gradua amb el diploma de Professional Music. Després d'obtenir la beca per ampliar estudis superiors a l'estranger de l'INCANOP, viatja a Nova York, on estudia amb músics com Barry Harris, George Cables i Fred Hersch.

Ha participat en diferents seminaris de jazz a Barcelona, amb músics com Brad Melhdau, George Garzone, Kurt Rosenwinkel; en l'International Seminar of Jazz Schools de Dublín (Irlanda), amb músics com Dave Liebman, i en diferents festivals de jazz, amb formacions tan diverses com Lee Morgan's Tribute, Aljama, la Big Band de John Dubuclet, la Big Band de Bellaterra i amb els grups que ella mateixa lidera. Ha publicat set CD amb les seves composicions.

Dani Pérez ha participat en nombrosos festivals, com ara el l Festival de Jazz de Sant Sebastià, el de Barcelona o el de Vitòria. També ha tocat amb diferents orquestres, com l'Orquestra i Cor de la Generalitat Valenciana o l'Orquestra Simfònica de l'Estat rus, dirigida per Mstislav Rostropòvitx. Als anys 2000, 2001 i 2007 va rebre el premi al millor guitarrista al festival de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya. Entre la seva nombrosa discografia, en destaca Nine Easy Pieces, enregistrat a Nova York amb Chris Kase; Buenos Aires/Barcelona Connection, amb David Mengual i Dani Xirgu, o Dúo, amb Jordi Bonell.

Escoltar Present també és participar en una nova sonoritat, en què el piano i la guitarra es fonen totalment, trencant motlles i viatjant plegats a través del món suggerent i imaginatiu de Raspall, que Pérez entén a la perfecció.



©2019 Ajuntament del Vendrell