03-04 hort fondo mata aturats1 250A l’estiu del 2014, l’Ajuntament del Vendrell va atorgar al Col·lectiu d’Aturats del Baix Penedès una llicència per a l’ocupació i ús temporal d’una parcel·la municipal situada al Fondo del Mata, per desenvolupar-hi una activitat agrària. Aquesta setmana s’ha presentat el condicionament d’aquest espai en el qual recentment se li ha fet un tancament.

En concret, es tracta d’un hort on s’hi conrea amb criteris ecològics i l’explotació del qual, en un inici, és per a l’autoconsum de les persones que el treballen, que actualment són deu. En un futur, hi ha el projecte de poder conrear productes per poder comercialitzar com podria ser el safrà i l’equinàcia.

El representant del col·lectiu, Francesc Piñol, ha agraït a les regidories de Medi Ambient i d’Ocupació l’actitud proactiva de l’Ajuntament del Vendrell davant de la problemàtica de l’atur i “per l’esforç que han fet per poder fer realitat un projecte d’ocupació relacionat amb la producció agrària, que té la voluntat d’integració en el territori”. En aquest sentit, en el moment que es va atorgar aquest hort al Col·lectiu d’Aturats del Baix Penedès, Francesc Piñol ja va explicar que “es tracta d’un projecte més ambiciós, ja que, a part de produir per a l’autoconsum i per comercialitzar, també es preveu desenvolupar una aula de natura oberta a la ciutadania i a les escoles, per donar a conèixer els treballs agrícoles i els productes que s’hi fan”.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martinez, ha destacat el fet d’haver pogut donar resposta a una demanda d’un col·lectiu d’aturats molt actiu, “de poder facilitar la millora de la situació particular de persones aturades i d’iniciar un projecte d’ocupació”.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jaume Piñol, ha recordat que “aquesta parcel·la es troba en un lloc on ja hi havia altres horts que els treballen persones jubilades i on s’hi ha pogut condicionar un espai més per a aquest projecte de producció agrària d’autoconsum i d’ocupació per a persones aturades”.

La llicència d’ocupació i d’ús temporal d’aquesta parcel·la per part del Col·lectiu d’Aturats del Baix Penedès té un període d’un any, prorrogable un any més fins a un màxim de dos.



©2019 Ajuntament del Vendrell