02-10 joves amb idees 1r premi 2014 250

Aquest mes de febrer s’inicia la vuitena edició del concurs “Joves amb idees”, certamen organitzat per L’EINA Espai Empresarial amb el suport de amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, que té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los per tal que generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional.

Per al desenvolupament del projecte, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta vuitena edició del concurs, hi participen el col·legi Sagrat Cor, l’institut Andreu Nin, l’institut Baix Penedès i l’institut Mediterrània.

L’activitat consta d’una primera fase integrada pels seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses, que pretenen aproximar el món de l’empresa i la figura de l’empresari als estudiants, estimular la seva creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica. A partir d’aquí, els joves s’hauran d’organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci. De tots els treballs presentats, se seleccionaran sis finalistes, que hauran de presentar els seus projectes davant del Jurat el divendres 20 de març, en una jornada de caràcter acadèmic i lúdic. Aquest Jurat, que estarà format per representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació privada Cp’Ac, el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell i la Xarxa Emprenedora, serà l’encarregat d’avaluar les idees i lliurar els premis als tres guanyadors.  

Al llarg de les set edicions que s’ha dut a terme el concurs “Joves amb idees”, hi han participat 579 joves i s’hi han presentat 122 idees de negoci, algunes d’elles de gran originalitat. El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, destaca que “aquest concurs és un projecte consolidat al Vendrell i és una aposta de futur perquè al municipi hi hagi un important teixit empresarial i, per això, és primordial començar des dels instituts promovent el foment de l’emprenedoria”.



©2019 Ajuntament del Vendrell