01-26 Conservatori TgnawEls joves estudiants de l'Escola i el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona seran dalt de l’escenari de l’Auditori Pau Casals aquest proper diumenge 1 de febrer, a les 12 h, per presentar dues vessants de la tasca docent que duen a terme aquests centres educatius. Ho faran en un concert emmarcat en el Cicle de Joves Intèrprets 2015.

 

Per una banda, es mostra l'ensenyament solista amb alumnes del darrer curs de grau professional que es preparen per cursar els estudis superiors de música. És el cas d'Helena Bas, flauta; Josep Subirats, saxofon, i Alba Llorach, piano. De l'altra, es presenta l'ensenyament conjunt amb l’orquestra simfònica, que és el darrer graó d’una formació musical integradora formada, bàsicament, pels alumnes de corda, vent i percussió dels darrers cursos de grau professional.

Els programes que interpretaran són: Alba Llorach, al piano, Almeria d’ Isaac Albéniz (1860-1909); el duo Helena Bas, flauta travessera, i Miquel Villalba, piano, Sonata de Francis Poulenc (1899-1963); el duo Josep Subirats, saxofon, i Miquel Villalba, piano, Rapsòdia de Claude Debussy (1862-1918).

A la segona part, l’orquestra simfònica, dirigida per Àlex Sansó, ha preparat les obres La princesa groga (obertura) de Camille Saint-Saëns (1835-1921); Una Rapsodia Somerset de Gustav Holst (1874-1934), i Finlàndia de Jean Sibelius (1865- 1957).

Aquest programa compagina la música de cambra i l’orquestral en una matinal concertística que, des dels primers concerts, té una destacada assistència de públic.



©2019 Ajuntament del Vendrell