01-20 EsmucwLaura Farré, Giedre Mazekaite, Daniel Hurtado i Itxaso Sainz de la Maza, joves pianistes que estan finalitzant els seus estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) seran a l’escenari de l’Auditori Pau Casals aquest diumenge 25 de gener, a les 12 del migdia, en el segon concert del Cicle de Joves Intèrprets.

El concert és fruit d’una excel·lent col·laboració entre aquestes dues institucions amb la finalitat de promoure la cultura musical i promocionar els valors emergents. Per a l’ESMUC, és prioritari crear lligams amb altres institucions i sumar esforços per tal que l’oferta musical sigui a la vegada accessible i estimulant per al públic.  

Aquesta es la raó per la qual s’han seleccionat quatre estudiants de piano amb un perfil interpretatiu actiu, una considerable experiència concertística i reconeixements en concursos internacionals, que oferiran un programa divers i representatiu de la música pianística universal. S’hi podran escoltar des dels ressons barrocs de Couperin -que busquen una nova sonoritat per al piano modern-, fins als llenguatges més contemporanis, com ara el de H. Dutilleux o el sempre sorprenent N. Kapustin, en un recorregut singular que no oblida noms referencials com ara J. Haydn i les seves dificilíssimes Variacions en fa menor, C. Debussy i les seves incomparables Estampes o F. Chopin amb la majestuositat de la Gran polonesa, precedida de l’Andante spianato.

Propostes com la d’aquest concert representen, a més, l’oportunitat per als estudiants de l’ESMUC de gaudir d’activitats formatives amb caràcter professionalitzador, que constitueixen un complement decisiu per a la seva formació i tornen a mostrar la voluntat de l’Escola de desenvolupar una pedagogia eficaç i compromesa amb les necessitats educatives del seus estudiants.

El Cicle de Joves Intèrprets 2015 està coordinat amb Els Pastorets del Vendrell i s’ofereix possibilitat de poder accedir als dos espectacles, el concert al matí i Els Pastorets a la tarda, amb una entrada conjunta.



©2019 Ajuntament del Vendrell