11-27 guimeravíwEl Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa va celebrar dimecres passat la seva trobada mensual. En aquesta ocasió, però, va ser una sessió diferent i original: inclosa en el programa d’activitats del projecte “Biblioteques amb DO”, la cinquantena de persones que hi van assistir van gaudir d’una dramatització del relat curt El tast, de Roald Dahl, a càrrec de l’actor Gerard Toldrà.

 

El text de Roald Dahl descriu un sopar en què l’amfitrió repta un dels convidats, un famós i reconegut gourmet, a descobrir un vi que li dóna per tastar. Amb aquest plantejament, els participants del Club de Lectura van seguir els passos del tast que fa el protagonista del relat, i van tastar un vi rosat dels cellers Barthomeus, fent així una adaptació del text al territori. La part corresponent a la lectura dramatitzada també va incloure una sorpresa final relacionada amb el text. A continuació, el responsable dels cellers Barthomeus, Josep Maria Llasat, va oferir als assistents diverses explicacions sobre les seves vinyes i els seus vins, que es van complementar amb un tast d’un altre dels seus vins, el premiat Barthomeus Negre.

La sessió va acabar amb el comentari sobre el text i algunes referències sobre l’autor, Roald Dahl, per part de la coordinadora del Club de Lectura, Neus Oliveras.

“Guimeraví”, copes literàries de la collita Guimerà

I el dissabte 29, a partir de les 10 h, els Cellers Jané Ventura del Vendrell, que enguany celebren el seu centenari, acolliran una nova representació de “Guimeraví”. Es tracta d’una proposta que es va estrenar amb gran èxit l’any passat, també en el marc del projecte “Biblioteques amb DO”, i que es va incloure dins la programació del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa.

“Guimeraví” és una activitat coordinada per Neus Oliveras i Gerard Jané, responsable del celler. Compta amb la participació dels rapsodes Hermini Caballero, Joan Fontana, Maite Heras i Albert Solé, i amb l’acompanyament musical del grup Anhels.



©2019 Ajuntament del Vendrell