Violència donesEl proper dimarts 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, una cita que tant administracions com societat civil aprofiten per manifestar, una vegada més, el rebuig absolut a la violència masclista i per fer pública la voluntat de seguir treballant fins a eradicar-la.

 

Al Vendrell, la jornada es commemorarà el dimarts 25, a partir de les 19 h, al Centre cívic L’Estació. L’acte començarà amb una encesa d’espelmes i amb la interpretació de la cançó Mirall de pau, de Daid Melgar i Gibert d’Artze, a càrrec d’Àngels López i alumnes de l’EMMPAC.

A continuació, Janet Riambau llegirà el manifest del 25-N i s’oferiran fragments de diverses lectures dramatitzades a càrrec de Sílvia Basseda i Anna Palacín, sota la direcció de Marina Vilardell, de Teatre Espai.

Els actes estan organitzats per l’Àrea de Dones de la Regidoria de Ciutadania, amb la col·laboració del Camp d’Aprenentatge Pau Casals, Teatre Espai i l’Institut Català de les Dones.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual per part dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.



©2019 Ajuntament del Vendrell