11-04 itinerari literari 250El Centre de Lectura de Reus, juntament amb tots els socis que formen part d’Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, han organitzat unes jornades per donar a conèixer les rutes literàries dels escriptors del territori, entre ells Àngel Guimerà. És en aquest context que el proper dia 8 de novembre a les 10 del matí s’organitza la Ruta Àngel Guimerà, itinerari literari pel Vendrell.

Per cinquè any consecutiu es programa aquesta Ruta, que va a càrrec de la professora de Literatura Catalana Neus Oliveras i la historiadora Àngels Santacana, en la qual es recrea, a través de la visita als principals indrets de la vila i de la lectura de textos d'autors locals de l'època, la societat vendrellenca del segle xix. La visita finalitzarà al Museu Apel·les Fenosa, on es prendrà una copa de cava.

Aquest dia es podrà posar en pràctica la nova aplicació per a dispositius mòbils que ha creat l’associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, de la qual en forma part la Casa Museu Àngel Guimerà. L’aplicació, que porta per nom Mapa Literari Català, compta amb una trentena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans, que permeten resseguir el traçat vital o literari dels escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva època i escoltar els textos per veus d’autors i actors reconeguts.


Fitxa de l’activitat

Dissabte 8 de novembre de 2014 a les 10 del matí

Punt de trobada: Pont de França

Preu: Socis IEP 3 €, no socis 5 €

Preus especials per als socis del TR3SC, Amics dels Clàssics, Consorci per a la Normalització Lingüística i Centre de Lectura de Reus

Organitza: Ajuntament del Vendrell, Centre de Lectura de Reus i Institut d’Estudis Penedesencs

11-04 app mapa literari

 
Descàrrega gratuïta de l'APP per a iOS

 



©2019 Ajuntament del Vendrell