10-23 turisme senior2 250El passat mes de juliol SEGITTUR, ens del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, va homologar el Vendrell com una de les destinacions del programa Senior Tourism Destination 2014. Aquest programa va destinat a ciutadans europeus més grans de 55 anys per poder fer uns dies de vacances a l'Estat espanyol durant la temporada baixa. Aquest projecte s’emmarca en la iniciativa de la Comissió Europea “Senior Tourism”, que té com a objectiu allargar i desestacionalitzar les temporades turístiques i, alhora, millorar la qualitat de vida de la gent gran.

El passat 22 d’octubre, la regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu, es va desplaçar a Madrid per reunir-se amb les empreses operadores turístiques que han estat escollides per comercialitzar les destinacions homologades. A través d’aquestes empreses, el Vendrell es comercialitzarà a disset països de la Unió Europea: Polònia, República Txeca, Eslovàquia, Romania, Bulgària, Finlàndia, França, Regne Unit, Suècia, Itàlia, Grècia, Àustria, Irlanda, Portugal, Lituània, Hongria i Alemanya.

El turisme sènior a Europa té un gran potencial de creixement si es té en compte que el 25% de la població té més de 55 anys i que, dels 128 milions de ciutadans que formen part d’aquest col·lectiu, només viatgen un 40%. Tal com va dir la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, a la clausura de l’acte de presentació de la nova edició d’aquest programa de vacances, “és un nínxol que hem d’explotar”.

En aquest sentit, Àngels Turdiu ha dit que “aquesta homologació com a destinació turística sènior europea ens ajudarà a garantir l'ocupació en establiments turístics del municipi perquè es puguin mantenir oberts fora de la temporada d'estiu”.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell