Camerata XXI 250El diumenge 26 d’octubre, a les 12 del migdia, a l’Auditori Pau Casals, actuarà l’orquestra Camerata XXI dins del Cicle de Tardor amb un programa dedicat bàsicament a la música polonesa.

El programa del concert el conformen les obres Antiga suite polonesa, d’Andrzej Panufnik; Tramonto,d’Ottorino Respighi; Serenata, de Mieczyslaw Karłowicz, i Orawa, de Wojciech Kilar.

En el concert hi participarà la soprano polonesa Iwona Sobotka, concretament, en l’obra de Respighi.Iwona Sobotka va començar la seva carrera internacional en guanyar el Grand Prix i el primer premi al prestigiós Concurs Internacional de Cant Reina Elisabet a Brussel·les (2004). Va ser guardonada amb el primer premi al Con­curs d’Interpretació de la Cançó Polonesa Artística a Varsòvia, i amb el Grand Prix i una menció es­pecial al Concurs Vocal IM I. J. Paderewski a Bydgoszcz. També va obtenir el primer premi a l’Audició Internacional d’Artistes Est i Oest a Nova York.

L’orquestra CAMERATA XXI va ser fundada l’any 2003 amb músics de Tarragona i de la resta del país. Des d’aleshores s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i crítics, i està considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció de futur. Des de la seva creació, el director titular és Tobias Gossmann. El juny de 2008 l’orquestra simfònica Camerata XXI va ser escollida per oferir el concert oficial de presentació de la candidatura de la ciutat de Tarragona com a Capital Cultural Europea 2016. Destacable és la participació ininterrompuda de l’orquestra, des del seu inici, en el prestigiós Festival Internacional Pau Casals del Vendrell. El juny de 2009 l’orquestra va realitzar una gira pel Japó, on va actuar, entre d’altres, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka. Van tornar a aquest país l’any 2013.

La voluntat de la Fundació Camerata XXI i del Patronat Municipal Auditori Pau Casals és continuar treballant per tenir una programació estable i habitual amb l’orquestra Camerata XXI, oferint programes i solistes de qualitat.



©2019 Ajuntament del Vendrell