08-27 Khatia Buniatishvili 250El 34è Festival Internacional de Música Pau Casals que es fa al Vendrell va acabar el passat 23 d’agost, amb el concert del violoncel·lista Julius Berger.

Endarrere quedaven tretze concerts més que, en una valoració global, han mostrat un excel·lent nivell musical. En sobresurten les actuacions de les orquestres Camerata XXI, i Da Camera, dues orquestres de cambra consolidades en aquest Festival que han de marcar part de les futures programacions.

Va ser rellevant l’actuació de la pianista Khatia Buniatishvili, i sorprenent el quartet finlandès d’harmòniques Sväng.

Catalunya Música va enregistrar sis dels catorze concerts, fet que és indicador de la qualitat de les formacions que han passat pel 34è Festival Internacional de Música Pau Casals, on han tingut molt èxit les joves formacions del país, com el Quartet Gerhard o el Trio Pedrell.

L’organista Jan W. Jansen va explorar la majoria de les possibilitats sonores de l’orgue del Vendrell, junt amb la mezzosoprano Eulàlia Fantova, un altre dels concerts que van marcar una fita en el Festival.

Pel que fa al públic s’ha observat que va canviant i, com a nota positiva, que hi ha públic jove que assisteix als concerts. El nivell d’ocupació ha pujat lleugerament respecte a l’edició anterior: les dades són de tres mil set-cents assistents i un 65 % d’ocupació total.

Pel que fa al Festival Jove - Música als Jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, els cinc concerts que s’han ofert han comptat amb una bona assistència, i han complert l’objectiu de tenir música en directe a la casa on va viure el mestre Pau Casals.

El Patronat Municipal Auditori Pau Casals està treballant en la propera edició del Festival, en els programes i els grups participants, i per aconseguir finalment la presència del violoncel de Pau Casals.©2019 Ajuntament del Vendrell