P1090134copia webAhir al vespre, als jardins del Museu Deu, va tenir lloc l'acte de nomenament oficial dels portants d'honor de la Festa Major 2014, que va ser presidit per l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

Fa sis anys, per iniciativa de la Comissió de Cercavila, formada per totes les entitats i grups de cultura popular que participen actualment en les cercaviles de la Festa Major, i amb el vistiplau de l'Ajuntament del Vendrell, es va decidir crear la figura dels portants d'honor. Per tant, des del 2008, quatre persones han estat distingides cada any per haver destacat en algun vessant del ric patrimoni cultural i folklòric de la nostra vila, les quals, durant la Festa Major, reben el tracte d'autoritat a l'hora d'assistir en lloc preferent a tots els actes destacats.

Enguany, per a la Festa Major del 2014, s'ha acordat l'aprovació de l'elecció dels següents portants d'honor:
-Josep Bargalló, president dels Pastorets del Vendrell i relacionat amb el Foment Sardanista Vendrellenc, el Cabrot, els Armats del Vendrell i grups de teatre locals.
-Miquel Rossell, antic president de La Lira Vendrellenca, casteller, membre de la junta de la colla castellera Nens del Vendrell i locutor de Ràdio El Vendrell, en el programa de castells Fem Pinya entre el 1980 i el 1982.
-Salvador Sabanès, antic membre del CIT quan organitzava la Festa Major, president de La Lira Vendrellenca, organitzador de la Festa dels Tres Tombs, membre de la Comissió de Reis, membre dels Amics de la Història i impulsor de la recuperació de la cascada de la Rambla i de la restauració de la façana de l'església parroquial.
-Rosa Font, membre de Mans Unides i antiga membre i col·laboradora de l'Esbart Educación y Descanso, entre d'altres iniciatives locals.

L'alcalde els va lliurar les distincions, que són un mocador brodat que recorda el seu càrrec i un pin de plata commemoratiu del nomenament.

Des de la primera edició, s'han reconegut amb el títol de portants d'honor les següents persones: Ció Pallarès, Jaume Vallès, Quim Tomàs i Xavier Inglès l'any 2008; Anna Balcells, Alfons Vigo, Ramon Buira i Jaume Esteve l'any 2009; Rosa Maria Esteban, Marcel·lí Güixens, Salvador Arroyo i Joan Descals l'any 2010; Jaume Pau Cañas, Òscar Garcia, Josep Ferré i Jaume Cabau l'any 2011; Carlota Baldrís, Anna Nin, Josep M. Inglés i Jordi Cañellas l'any 2012, i Jaume Domingo Mulet, Jaume Pell, Pere Esteban i M. Rosa Ivern l'any 2013.

D'altra banda, aquest any s'ha nomenat portant d'honor a títol pòstum a Jordi Pell Soldevila. L'alcalde li va lliurar un mocador brodat al seu fill.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell