07-15 CorJoveNCwPer segon any consecutiu, el Cor Jove Nacional de Catalunya actuarà al Festival Internacional de Música Pau Casals. Serà el proper dijous 24 de juliol, a les 22 h, i serà ofert en directe pels equips de Catalunya Música.

 

El Cor Jove Nacional de Catalunya està format per 28 cantaires d'entre 18 i 28 anys seleccionats anualment després d'un procés d'audicions. Cada any es renoven els seus membres per tal d'oferir igualtat d'oportunitats als nous talents emergents.

La direcció artística es confia a dos directors convidats de màxim prestigi, un de català i un d'internacional. L'any passat van ser Vytautas Miskinis (Lituània) i Xavier Puig, els quals van aconseguir uns resultats excel·lents. Aquest any els directors convidats seran el reputat director norueg Ragnar Rasmussen i Josep Vila i Casañas, director de l'Orfeó Català. Aquesta parella artística ja van dirigir conjuntament la sessió d'estiu del World Youth Choir que el Moviment Coral Català va organitzar.

El Cor Jove Nacional de Catalunya proposarà al públic, sota la batuta de Ragnar Radmusen i de Josep Vila i Casañas, un recorregut apassionant per la música coral Europea dels segles XIX, XX i XXI. El viatge començarà a Escandinàvia, travessarà terres noruegues, sueques, daneses, holandeses, alemanyes i franceses, i arribarà a Catalunya, on la música d'arrel més tradicional farà un feliç maridatge amb la dels nostres compositors actuals. Obres de Knut Nysted, Wilhelm Stenhammar, Jan Sandström, Henk Badings, Johannes Brahms, Claude Debussy, Josep Sancho Marraco, Joaquim Serra, Xavier Pagès i Josep Vila i Casañas, entre d'altres, es combinaran magistralment per tal d'oferir-nos un conglomerat variat i ric de paisatges corals.

A més dels tres concerts que oferiran aquest estiu (el Vendrell, Lleida i Girona), el Cor Jove Nacional de Catalunya oferirà un concert extraordinari a Barcelona el proper 21 de novembre, amb motiu de la inauguració de l'Assemblea Anual de l'European Choral Association – Europa Cantat.

El Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i Corals Joves de Catalunya que compta amb la complicitat del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, l'ESMUC, el Conservatori Superior del Liceu, l'Associació Catalana de Professors de Cant, el Monestir de Sant Daniel de Girona i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.



©2019 Ajuntament del Vendrell