07-15 Trio PedrellwEl segon dels concerts del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals, que es fa a l'Auditori Pau Casals, es durà a terme el proper dissabte 19 de juliol, a les 22 h, i anirà a càrrec del Trio Pedrell, un dels grup de cambra més interessants del panorama musical del país. Aquest trio porta el nom de Felip Pedrell per recuperar, en la memòria col·lectiva, la figura del compositor, musicòleg, editor i etnomusicòleg.

 

El Trio Pedrell es va crear l'any 2012 i està integrat per Christian Torres, violí; Ferran Bardolet, violoncel, i Jordi Humet, piano. Han rebut consells i classes magistrals de professors com Wayne-Foster Schmidt, Luis Fernando Pérez, Ralph Gotoni, Claudio Martínez Mehner o Pierre Réach, i també orientació artística del violinista i compositor Jordi Cervelló.

El programa que han preparat per a dissabte comprèn les obres següents: a la primera part, Trio amb piano en si major, KV 502, de W. A. Mozart (1756-1791), i Trio op. 8 núm., de D. Xostakòvitx (1906-1975), mentre que a la segona part interpretaran el Trio op. 65 en fa menor., d'A. Dvorak (1814-1904). Tot plegat, són tres bones peces del repertori de música a mans del Trio Pedrell, que continua el seu treball emergent en les sales de concert d'arreu d'Europa.

Tot i ser una formació jove, el Trio Pedrell ja ha recollit alguns guardons d'importància, com el primer premi en el 24è Concurs Internacional Paper de Capellades, el primer premi en el 9è Concurs Internacional de Música de Cambra de Les Corts i el premi especial del públic i el segon premi de l'11è Concurs Internacional de Música de Cambra Montserrat Alavedra, entre altres.

Han tocat amb gran èxit en sales com la Kammermusiksaal de Leipzig i a l'Auditori Municipal de Terrassa, i participen en el Juliol de Música i Poesia a Balaguer. Els seus membres realitzen actualment estudis de màster de música de cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover amb el Professor Markus Becker.



©2019 Ajuntament del Vendrell