07-07 Amit Peled photo con Pau Casals cellowAquest dissabte 12 de juliol comença el 34è Festival Internacional de Música Pau Casals, que es fa a l'Auditori Pau Casals del Vendrell des de l'any 1981. Aquest Festival és un dels més destacats de les terres de sud de Catalunya, amb una personalitat pròpia i amb una marca única: la figura de Pau Casals.

 

El concert inaugural, que s'iniciarà a les 22 h, anirà a càrrec del violoncel·lista Amit Peled i del pianista Daniel del Pino; en concret, arrencarà amb la interpretació de la Suite núm. 1 per a violoncel sol, de J. S. Bach. El concert continuarà amb l'obra Kaddish per a violoncel i piano, de M. Kopytman, i Cinc peces folk per a violoncel i piano, de Tsintsadze. En la segona part es podrà escoltar la Sonata per a violoncel i piano, op. 19, de S. Rakhmàninov.

El violoncel·lista Amit Peled és reconegut als Estats Units, a Europa, a l'Orient Mitjà i a l'Àsia com un dels instrumentistes més emocionants en l'escenari concertístic d'avui en dia. Ha actuat com a solista amb nombroses orquestres, així com en les principals sales de concerts d'arreu del món: Nova York, París, Londres, Berlín i Tel Aviv. Es presenta com un ferm defensor de trencar les fronteres entre els artistes i el públic, tractant de promoure i de compartir la música clàssica amb un públic ben ampli. Durant la temporada 2012-2013, Amit Peled va tenir l'honor de rebre el famós violoncel Goffriller, que va pertànyer a Pau Casals. L'instrument li va ser entregat personalment per la vídua del Mestre, la Sra. Marta Casals Istomin. Amit Peled enregistrarà el seu quart CD per al segell Centaur amb aquest valuós instrument.

L'edició del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals té un total de catorze concerts i, entre els més destacats, hi figuren els quatre concerts d'orquestra de cambra amb les orquestres Da Camera i Camerata XXI; el concert de la Cobla Maricel, dedicat als actes commemoratius del Tricentenari; la presència del quartet d'harmòniques provinent de Finlàndia, Sväng, i la brillant pianista Khatia Buniatishvili. Aquests concerts es faran durant el mes de juliol i fins al dia 23 d'agost.



©2019 Ajuntament del Vendrell