07-04 AcceleradorawEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presentar a Reus el passat dia 2 de juliol la sisena acceleradora d'empreses de la Xarxa Start-up Catalonia. En l'acte de presentació van acompanyar el conseller el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; la directora del Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el tinent d'alcalde de Treball, Activació Econòmica, Projectes i Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés.

 

Kenneth Martinez, regidor de l'Ajuntament del Vendrell, en representació de L'EINA, va signar en aquest mateix acte un conveni de collaboració amb l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) amb la finalitat de promoure el programa Start-up Catalonia (Xarxa d'acceleradores de Catalunya) en l'àmbit del sud de Catalunya.

Aquesta acceleradora s'ubica a la seu de Redessa (Reus) i serà gestionada conjuntament per aquesta entitat i Start-Up Catalonia. D'aquesta manera, la Generalitat fa una aposta per fer arribar les seves acceleradores a les empreses del territori i compta amb el suport de les entitats locals. En el cas de l'acceleradora de la Catalunya Sud, a banda de Redessa, també participaran en la selecció de propostes, en el seguiment dels projectes i en el disseny del programa les entitats Tarragona Impulsa, URV-Emprèn, VallsGenera, L'Eina-Ajuntament del Vendrell, Concactiva i, en representació territorial de les Terres de l'Ebre, la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

L'objectiu del programa Start-Up Catalonia és que cada empresa redueixi el període de validació i d'arribada al mercat del seu producte o servei i aconsegueixi que els equips promotors es capacitin per executar un pla de creixement. Start-Up Catalonia i Redessa gestionaran conjuntament aquesta acceleradora. Les empreses poden presentar la sol·licitud per participar-hi de l'1 al 25 de juliol per començar a treballar a l'octubre.

El centre donarà suport al creixement d'empreses que tinguin fins a 5 anys de vida amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin vocació internacional i capacitat per créixer i crear llocs de treball. En finalitzar el programa Start-Up Catalonia, s'espera que les empreses acompanyades incrementin un 30% la seva facturació, i que creïn llocs de treball directes o indirectes. Es preveu que s'hi incorporin una quinzena d'empreses emergents i innovadores (http://accio.gencat.cat/start-up).



©2019 Ajuntament del Vendrell