06-26 Ple2wEn el Ple d'ahir a la tarda va donar compte del canvi de portaveu del grup municipal del PSC, que passa a ocupar el regidor Kenneth Martínez, en substitució de l'alcalde, Martí Carnicer.

El Ple també va donar llum verda a la proposta d'acord pel canvi de gestió de les instal·lacions esportives municipals.

Es dóna així el pas definitiu cap a la dissolució de la societat El Vendrell Esport i Lleure, que es va iniciar el 30 de desembre de 2013 amb l'acord pres en aquest sentit per part de la junta d'accionistes de la societat. L'objectiu final és, segons l'alcalde, "simplificar la gestió i atendre els elements normatius". El punt ha quedat aprovat amb els vots a favor dels partits del govern (PSC, CiU, PP i JpV) i el vot en contra del grup de l'oposició (PxC).

En concret, l'1 de setembre de 2014, la gestió de les instal·lacions esportives municipals passarà a dependre del Patronat Municipal d'Esports i d'Aigües de Tomoví. Aquesta última empresa es farà càrrec de la gestió de les piscines municipals cobertes, mentre que el Patronat farà el mateix amb la resta d'instal·lacions esportives municipals. L'alcalde, Martí Carnicer, ha explicat que les persones usuàries d'aquests serveis no han de notar canvis amb aquest traspàs, ja que es mantindran els preus i les tarifes. Així mateix, l'alcalde també ha garantit que els treballadors mantindran les mateixes condicions tot i el traspàs.

D'altra banda, el Ple de dijous a la tarda també va aprovar la creació de dues noves partides en el pressupost del 2014. D'una banda, perquè ha sorgit la necessitat de realitzar una inversió a les platges, en concret, per arranjar diverses passarel·les en mal estat, amb un cost de 17.000 euros. Aquesta inversió serà finançada amb l'estalvi generat en la partida d'assegurances. D'altra banda, perquè, amb motiu del canvi de gestió de la despesa de la Festa Major, a càrrec dels Administradors de Santa Anna i en la qual s'ha apostat per la cerca de patrocinis privats, ha calgut separar la despesa derivada de la Festa Major de la de la resta de festes del municipi.

La sessió plenària també va aprovar derogar l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic municipal a favor d'empreses explotadores de serveis de telefonia mòbil. Segons s'ha explicat des del govern, aquest tema ha estat objecte de diverses sentències en tribunals europeus i diversos òrgans judicials, que han fallat a favor de les empreses de telefonia mòbil i, per tant, cal derogar aquest tipus d'ordenances.

D'altra banda, el Ple va aprovar una proposta de resolució de l'equip de govern del Vendrell perquè les famílies desnonades del municipi no hagin de pagar l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut com a "plusvàlua municipal". Aquest impost s'aplica també en els casos de desnonaments per embargaments bancaris, ja que la transmissió es considera com una venda de la família desnonada al banc, tot i que la família no n'obté cap benefici. El govern considera que el fet que els desnonats hagin de pagar aquest impost, a més de perdre la propietat, és "un greuge afegit", malgrat que vingui determinat per la llei. Per aquesta raó, l'Ajuntament del Vendrell vol canviar aquesta normativa per tal que aquest pagament "recaigui sobre l'adquirent de la propietat" i ha aprovat reclamar al Govern de l'Estat que modifiqui de forma urgent la normativa reguladora de l'impost d'increment de valors del terreny.

De forma transitòria, l'Ajuntament establirà, amb efecte retroactiu de l'1 de gener d'aquest 2014, una fórmula d'ajut per tal que tots els afectats que compleixin les condicions que s'estableixin puguin fer front a les seves obligacions fiscals amb l'Ajuntament del Vendrell. En aquest sentit, es tindran en compte les propostes dels Serveis Socials de l'Ajuntament i de les associacions d'afectats. A més, l'Ajuntament ja està treballant en la redacció d'una normativa on figurin aquests canvis legals.

El Ple també va desestimar dues propostes del grup municipal de Plataforma per Catalunya. La primera sol·licitava la creació d'unes bases per a la concessió de llicències per a l'ocupació de la via pública per a la instal·lació de terrasses amb vetlladors, taules i cadires als establiments d'hostaleria que ho sol·licitin. El govern ha explicat que l'Ajuntament ja disposa d'un criteri tècnic amb què regula la concessió de llicències, que fa anys que està aplicant, i ha recordat que, al mateix temps, s'està treballant en l'elaboració d'una ordenança en aquest sentit i que aviat se'n presentarà l'esborrany per consensuar amb el màxim d'agents implicats. L'altra proposta de PxC demanava el reintegrament del cèntim sanitari a l'Ajuntament. El govern ha explicat que l'Ajuntament del Vendrell ja ha tramitat la reclamació del cèntim sanitari per recuperar aquests recursos, que són dels ciutadans del Vendrell.

Al Ple es va excusar l'absència dels regidors Albert Solé i Joan Josep Nin (PSC) i Teresa Mercader (PP).



©2019 Ajuntament del Vendrell