06-25 Turismar 2014 Ramon CostawDel 20 al 24 de juny, Coma-ruga ha estat l'escenari de la 28a edició de la fira Turismar, un certamen multisectorial consolidat i que ha comptat amb una afluència notable de públic, a excepció de les hores de pluja de dimarts. Un any més, la fira ha servit per donar el tret de sortida simbòlic a la temporada d'estiu al Vendrell i a les seves platges.

 

La plaça Germans Trillas ha estat un aparador per a la seixantena d'estands multisectorials que hi han estat presents. Una de les novetats d'enguany ha estat la Mostra de Cervesa Artesana Catalana, amb una representació de vuit marques, una proposta que, en paraules de la regidora de Turisme, Àngels Turdiu, "tot i que es va plantejar com un nou atractiu per als visitants, potser no ha acabat de funcionar del tot en aquest entorn. L'haurem de valorar de cara a properes edicions, ja que la Mostra de Cava estava molt consolidada i tenia un públic fidel".

La fira Turismar es va inaugurar el passat divendres 20 de juny al vespre amb un acte presidit per Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, al qual també van assistir diversos regidors i regidores del consistori; la senadora Maria Jesús Sequera, i el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella. Després dels parlaments, a la platja de Coma-ruga, es van hissar la bandera blava, que enguany ha estat atorgada a les tres platges vendrellenques, i la bandera ISO. L'alcalde va destacar com la recuperació de la Bandera Blava de la platja de Sant Salvador i la ISO integrada 9001-14001 són una mostra de la qualitat de totes les platges del Vendrell i el compromís del municipi respecte del medi ambient.

Segons el Patronat Municipal de Promoció Econòmica, el Turismar d'enguany ha destacat també pel programa d'activitats paral·leles, entre les quals cal destacar el castell de focs de la Revetlla de Sant Joan, que, per tercer any consecutiu, es va dur a terme gràcies a l'aportació econòmica de comerciants de les platges.

La regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu, ha valorat positivament l'animació d'aquests dies i també l'arrencada de la temporada turística. Aquests dies del pont de Sant Joan, els hotels han tingut una mitjana del 92% d'ocupació, els càmpings un 83% i el hotels rurals han estat al 100%. També els comerços de les platges han rebut molts clients.

El Turismar ha servit també al Patronat Municipal de Turisme per presentar l'oferta d'atractius turístics i d'activitats per a aquest estiu, en un estand que presentava informació, com ara la Ludoteca a la zona del Riuet, la gimnàstica a la platja i l'Aula Aquàtica i l'snorkel a la Reserva Marina de la Masia Blanca.



©2019 Ajuntament del Vendrell