06-17 presentacio fimpc tarragona IMG 0007bis 250La Diputació de Tarragona dóna suport, un any més, al Festival Internacional de Música Pau Casals, una cita musical imprescindible que enguany arriba a la seva 34a edició i que del 12 de juliol al 23 d'agost se celebrarà al municipi del Vendrell. El Festival d'aquest any presenta una àmplia i variada oferta musical: el Cor Jove Nacional de Catalunya, l'Orquestra Camerata XXI, SVÄNG quartet d'harmòniques, la pianista Kathia Buniatishvili o el violoncelista Julius Berger són només algunes de les propostes d'enguany.

Els concerts tindran lloc a partir de les vuit del vespre, i l'horari variarà depenent de l'actuació. La major part dels recitals se celebraran a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, Av. Palfuriana, 52 (Sant Salvador), tret del concert del dia 9 d'agost, de Jan William Jansen (orgue), que tindrà lloc a l'Església parroquial del Vendrell, i els concerts del Festival Jove-Música als Jardins que es duran a terme als Jardins de Vil·la Museu Pau Casals. L'oferta del Festival Jove engloba propostes com ara KonArtGroup (percussió), Blooming duo (arpa i marimba) o Lleidart Ensemble (corda) entre moltes altres.

Així es va posar de manifest durant la roda de premsa celebrada al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, en la qual van estar presents el vicepresident primer de la Diputació, Albert Vallvé; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el president del Patronat Municipal Auditori Pau Casals i regidor de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Albert Solé; el director del Festival Internacional de Música Pau Casals, Juli Grandia, i el director artístic de l'Orquestra Camerata XXI, Xavier Blanch.

Durant la roda de premsa, el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, va destacar la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals, i va encoratjar els organitzadors "a seguir treballant com fins ara per potenciar aquesta cita musical de primer ordre a les nostres comarques".

Al seu torn, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va agrair a la Diputació el suport cap al Festival, "que vol ser el gran festival de música clàssica del Sud de Catalunya". Carnicer va assegurar que aquest esdeveniment musical "és una de les expressions més rellevants de la dedicació i estima que el municipi del Vendrell té cap al mestre Pau Casals".

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, va destacar la presència de músics catalans al Festival, tot afegint que "és un goig gaudir del nivell que tenim a casa". D'altra banda, va dir, "la cita també ens permetrà gaudir del talent de músics reconeguts d'arreu del món".

Finalment, el director del Festival Internacional de Música Pau Casals, Juli Grandia, va repassar el programa de concerts, assegurant que la 34ena edició del Festival "enllaça passat, present i futur" i respon a cinc eixos fonamentals: l'homenatge a Pau Casals, l'atenció especial pels violoncelistes i les obres per violoncel, la presència de les orquestres, la commemoració del tricentenari (1714-2014), i la representació del nivell interpretatiu que hi ha a Catalunya.

Les entrades del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals es podran adquirir de manera anticipada a www.telentrada.com, o trucant al 902 10 12 12. També es podran comprar al mateix Auditori (de dilluns a divendres de 10 a 14 i els dissabtes d'11 a 14. El públic que vulgui assistir als concerts tindrà l'opció d'adquirir diferents abonaments i podrà gaudir de diversos descomptes. Podeu consultar tota la informació del festival al lloc web:www.auditoripaucasals.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell