06-13 cruyffcourt recepcio 250Del 6 al 9 de juny va tenir lloc el Campionat del món Cruyff Court 2014 a Amsterdam. Les noies de 6è de l'escola Àngels Garriga van representar Espanya en categoria femenina, després d'haver guanyat el Campionat d'Espanya d'Igualada.

L'expedició vendrellenca va viatjar divendres fins a terres holandeses, on es van trobar les noies i nois de les seleccions d'Israel, Malàisia, Brasil, Anglaterra, Dinamarca i Holanda. Com va explicar el professor d'educació física David García en arribar al Vendrell, les noies van haver de conviure aquests dies amb nois i noies de diferents cultures, un dels objectius principals de l'organització, el qual es va aconseguir promovent els valors de l'esport, entre ells, el més important: el respecte. Per fer-ho, l'organització va preparar diferents activitats, tallers, partits amistosos amb equips holandesos...

Diumenge va ser el gran dia. Les seleccions femenines que participaven van ser Israel, Brasil, Holanda i Espanya. En la fase eliminatòria, les noies de l'escola Àngels Garriga van guanyar cinc partits i en van perdre un, davant d'Holanda. Tot i això, les dues seleccions es van enfrontar en la final amb un partit molt igualat. Les locals van posar setge des d'un inici i, en pocs minuts, es van avançar amb un 2 a 0. Llavors, les vendrellenques no es van ensorrar i van saber reaccionar i crear ocasions constantment. Amb el suport de les altres seleccions, bolcades amb l'equip espanyol, va fer que la Cèlia i l'Andrea anotessin la igualada, a falta d'un minut per al final, que va servir per anar als penals.

El que ningú es pensava quan el divendres es va agafar el vol cap a Amsterdam era una realitat: arribar a la final i als penals. L'Aitana Lerín i la portera Queralt Iglesias van ser les encarregades de donar la copa del món Cruyff Court a l'equip de 6è de l'escola Àngels Garriga. La mateixa Queralt Iglesias, a part d'anotar el segon penal decisiu, també va aturar el segon xut de penal de les holandeses, la qual cosa va fer embogir la grada. L'Aitana Lerín va ser la màxima golejadora del torneig amb vuit gols.

Des que les noies van arribar al Vendrell, tot han estat felicitacions i festa. Dimecres al matí, tots els alumnes l'escola les van rebre al pati amb pancartes i el dijous 12 de juny l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el tinent d'alcalde, Benet Jané; el regidor d'Esports, Sergi Teruel; la directora de l'escola, Cati Segura, i la directora de la Fundació Johan Cruyff a Espanya, Pati Roura, van fer la recepció a les noies a la Sala de Plens de l'Ajuntament, acompanyades de familiars i amics.

El regidor d'Esports va felicitar les noies, la directora, el professor i la Fundació Johann Cruyff per aquest triomf, en què, una vegada més, s'ha donat a conèixer el nom del Vendrell internacionalment i el potencial que hi ha al nostre municipi en l'esport escolar. Teruel també va recalcar que és un orgull veure com l'esport escolar, l'aposta del Vendrell en matèria d'esport base, ens ha donat aquest èxit, amb el principal objectiu de la gran experiència que han viscut aquestes noies.
De nou, aquestes noies han tornat a fer història per a l'esport del Vendrell i per a la mateixa escola, ja que, després de proclamant-se campiones d'Espanya, enguany han aconseguit el gran guardó, ser CAMPIONES DEL MÓN DEL CRUYFF COURT WORLD CUP 2014.



©2019 Ajuntament del Vendrell