05-30 4a campanya presentacio bcn 250El dimecres 28 de maig al migdia, a la sala d'actes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc la presentació comuna de la quarta edició de la campanya de dinamització comercial de la Subxarxa de Comerç de Barris Antics amb Pla de Barris, amb l'eslògan ja conegut de "Barris antics. Molt per descobrir, molt per oferir", que té com a objectiu potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social.

En aquesta edició, que s'inicia avui, hi prendran part un total de 23 municipis de Catalunya, respecte als 17 municipis de l'any passat. De les noves altes, destaca la presència de dos municipis de la comarca, Calafell i l'Arboç. En l'acte de presentació hi van intervenir Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat; Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, en representació dels municipis participants en aquesta campanya; Mònica Rucabado, tècnica del Pla de Barris de l'Ajuntament del Vendrell en representació de la Subxarxa de comerç de "Barris amb Projectes", i Josep Planas, subdirector general del Departament d'Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat. Cal destacar l'assistència dels alcaldes i tècnics de Pla de Barris de tots els municipis que participen en aquesta quarta edició: Besalú, Calafell, Centelles, el Vendrell, Figueres, l'Arboç, la Bisbal d'Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Vic i Vilanova del Camí.

Aquesta campanya durarà fins al 22 de juny. Les persones que comprin als comerços adherits podran optar a un superpremi aportat per tots els municipis participants, valorat en més de 1.600 euros; i al Vendrell, a altres lots de productes i/o serveis aportats pels comerciants participants. Els premis estaran exposats a Cal Mumbru (plaça Nova) i el sorteig es farà el divendres 27 de juny. Cal destacar una de les novetats d'enguany, que representarà també un atractiu més per als establiments participants. En aquesta edició, un comerç de cada municipi participant també tindrà premi. Una altra de les novetats de l'edició d'enguany és que la campanya compta amb un perfil comú a Facebook (www.facebook.com/BarrisAntics), a través del qual es difon tota la informació que es genera des de cada municipi al voltant de la campanya. Al Vendrell, concretament, també hi ha un espai propi al web i al perfil de Facebook www.facebook.com/compraralvendrelltepremi.

En la seva intervenció, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va agrair a tots els municipis participants el fet de donar, un cop més, la confiança al Vendrell per tornar-se a fer càrrec del lideratge de la Subxarxa de Comerç al nucli antic, i també va agrair la bona disposició dels nous agents implicats. En aquest sentit, cal recordar que per a aquesta quarta edició s'han continuat buscant complicitats que ajudin a difondre-la i, alhora, a donar a conèixer la tasca que s'està fent en els barris antics dels municipis. Això ha tingut com a resultat que enguany, a més de comptar amb l'Oficina de Gestió del Programa de Barris, s'ha aconseguit el suport de la Subdirecció General d'Informació i Educació Ambiental, el Consorci d'Artesania i Moda de Catalunya, PIMEC, la Confederació de Comerç de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Agència Catalana de Turisme.



©2019 Ajuntament del Vendrell