05-13 multieffortman IMG 9455 webEl Vendrell acollirà una innovadora competició anomenada Multieffortman, que consisteix en tres curses, una travessa d'1,9 km nedant, una mitja marató (21 km d'atletisme) i una marxa cicloturista de 149 km.

El dissabte 14 de juny a les 16 h tindrà lloc la prova de natació, seguida de la mitja marató a les 18 h, i el diumenge a les 8 h serà el torn de la marxa cicloturista.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Patronat Municipal d'Esports del Vendrell, amb el suport dels clubs locals Club Natació Vendrell, Penya Ciclista Baix Penedès, Runners El Vendrell, Club Nàutic Coma-ruga i Triatló Penedès Costa Daurada, amb la direcció tècnica del Club Triatló Ironterra, amb experiència organitzativa en aquest tipus de proves.
El regidor d'Esports del Vendrell, Sergi Teruel, en la roda de premsa celebrada dimarts a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, va agrair a les entitats organitzadores el fet de poder dur a terme, per primer cop a la vila, aquesta triatló que, a més, afavoreix la promoció turística i hotelera de les nostres platges.

La part més tècnica de les proves ha anat a càrrec d'Albert López, president del Club Triatló Ironterra; Noelia García, membre del Club Natació Vendrell, i Joan Galván, en representació de la Penya Ciclista del Baix Penedès.

La natació començarà a les instal·lacions del Club Nàutic Coma-ruga, amb un recorregut d'anada i tornada paral·lel a la platja de Coma-ruga, que és reserva de fauna marina i bandera blava. La mitja marató, amb sortida i meta a la mateixa platja, consta d'una sola volta i serà un repte dur, ja que, a més dels 128 metres de desnivell, cal superar la calor del mes de juny, una data inusual per a les mitges maratons. Finalment, la prova ciclista, amb 2.386 metres de desnivell, serà un recorregut d'una sola volta i passarà per llocs emblemàtics, com el monestir de Poblet o el monòlit de Pedra Alta. Aquesta serà possiblement la més dura i decisiva de les tres etapes.

Multieffortman és un repte accessible perquè hi ha temps de recuperació entre les tres curses i també pel preu de les inscripcions, en comparació amb una triatló de distàncies similars. Aquest plus ha de permetre una bona organització, amb una ràtio alta d'avituallaments i seguretat, i un recorregut totalment tancat al trànsit a la mitja marató. Per aconseguir-ho, a més dels clubs esmentats i del Patronat Municipal d'Esports, es comptarà amb Protecció Civil del Vendrell, la Policia Municipal del Vendrell i Creu Roja.

Els participants rebran una samarreta a la mitja marató, un mallot a la marxa i una altra samarreta i medalla al Multieffortman.

Les inscripcions es poden fer fins al 12 de juny, mitjançant els webs www.athleticevents.net (mitja i natació) i www.bicinscripcions.com (marxa cicloturista).

Per a més informació, també podeu adreçar-vos a multieffortman.blogspot.com.



©2019 Ajuntament del Vendrell