05-07 itinerari literari webEl dia 6 de maig de 1845 naixia a Santa Cruz de Tenerife el gran dramaturg Àngel Guimerà. Dins dels actes del 169è aniversari del seu naixement, s'han programat dues activitats per recordar el gran dramaturg, poeta i catalanista, que fou nomenat fill adoptiu del Vendrell i que el 1909 rebé un gran homenatge arreu de Catalunya.

Dimecres 7 de maig a les 19.30 h, a la sala polivalent del Portal del Pardo hi haurà la presentació del llibre Guimerà i el Premi Nobel. Història d'una candidatura, a càrrec del seu autor, Enric Gallén. I el diumenge 11 de maig es farà la Ruta Àngel Guimerà, Itinerari literari pel Vendrell, a càrrec de la professora de literatura catalana Neus Oliveras, en la qual es recrea, a través de la visita als principals indrets de la vila i de la lectura de textos d'autors locals de l'època, la societat vendrellenca del segle XIX.

La visita finalitzarà al Museu Fenosa, on es prendrà una copa de cava.

La relació d'autors citats són: Àngel Guimerà, Jaume Ramon i Vidales, Pere Aldavert, Joan Ramon i Soler, Ramon Ramon i Vidales, Josep Aixalà, Narcís Bas, Jaume Orpinell, Alfons Maseras, Josep Carner, Carles Riba, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu i Jaume Arnella.

Ruta Àngel Guimerà, Itinerari literari
Dia: Diumenge 11 de maig les 11 h del matí
Punt de trobada: pont de França
Preu: Socis IEP 3 €, no socis 5 €
Preus especials per als socis del TR3SC, Amics dels Clàssics i Consorci per a la Normalització Lingüística
Organitza: Institut d'Estudis Penedesencs i Ajuntament del Vendrell

L'itinerari es tornarà a repetir el dia 11 de juliol a les 19.30 h.

Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.



©2019 Ajuntament del Vendrell