04-29 urna a farmacia webEls dies 7, 8 i 9 d'abril, cinc farmàcies del Vendrell van participar en una campanya de recollida de medicaments sota el lema "Compra un medicament, dóna salut", que es va dur a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. La impulsora de la iniciativa, pionera en la demarcació de Tarragona, va ser la Farmàcia Mestres. En l'organització s'hi van afegir, a més, l'Ajuntament del Vendrell, Càritas i la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Les altres farmàcies que hi van participar són Juste, Parra, Portolés i Rovira.

Aquesta campanya va néixer perquè, des de les farmàcies i des dels serveis d'assistència social, s'havia detectat que cada cop més persones deixen de medicar-se per motius econòmics, i calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poguessin sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic.

El funcionament de la campanya va ser el següent: durant els tres dies es van poder comprar una sèrie de medicaments d'una llista elaborada per les farmàcies per dipositar-los en unes urnes que hi havia per fer la recollida. Al final de les jornades, es va fer el recompte del valor econòmic de tot el que es va recollir: concretament 928 euros. Ara, aquests diners es donaran a Càritas, perquè els puguin destinar, de forma exclusiva, als vals d'ajut per a la compra de medicaments.

Els organitzadors han fet una valoració de la campanya i hi ha la voluntat d'organitzar-ne una altra el proper any, que segurament serà d'una setmana en lloc de tres dies perquè, tal com ha comentat Carme Mestres, "ens hem trobat amb persones que van venir a les farmàcies passats els tres dies i ens deien que no havien pogut venir, que ho havíem de fer més dies". El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, i la Farmàcia Mestres, com a impulsora de la campanya, agraeixen la participació voluntària de les farmàcies Rovira, Parra, Portolés i Juste, i donen les gràcies a tots els vendrellencs i vendrellenques que hi han participat comprant un medicament.

Cal destacar que el ressò que ha tingut la campanya als mitjans de comunicació ha fet que altres localitats (com per exemple, Vilafranca del Penedès i Tarragona) s'hagin posat en contacte amb els organitzadors per estudiar la possibilitat de tirar endavant una iniciativa semblant als seus municipis.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell