04-23 sant jordi biblioteca webLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha viscut amb intensitat la Diada de Sant Jordi d'enguany. Des de la tarda del dia 22 i durant tot el dia 23, des de l'equipament vendrellenc es va voler convertir la Diada en una festivitat especial. I, per fer-ho, es van programar diverses activitats relacionades amb el món del llibre, així com propostes innovadores que han tingut un gran èxit d'acceptació i participació per part dels seus usuaris.

Els actes van començar al vespre de dimarts, quan la Biblioteca es va sumar a la celebració de la segona edició de la Revetlla de Sant Jordi. Com a la resta de biblioteques públiques catalanes, es van desenvolupar activitats festives i culturals a l'entorn del llibre i la lectura. La convocatòria, que se celebra per segon any, vol esdevenir un acte cultural singular per a tota la xarxa de biblioteques de Catalunya, ocupant un espai propi en el marc dels actes de Sant Jordi, tot diferenciant-se de la resta d'ofertes habituals dels equipaments bibliotecaris. Una imatge gràfica comuna i el coixinet #revetllasantjordi van servir per connectar les revetlles que es van fer arreu del territori.

En el cas del Vendrell, la Revetlla va estar protagonitzada per la celebració, per primera vegada, del Pregó de la Lectura, a càrrec de Neus Oliveras, coordinadora del Club de Lectura de la Biblioteca, una iniciativa a la qual es vol donar continuïtat integrant-la dins dels actes de celebració de Sant Jordi.

Així mateix, el vespre va acollir també l'acte de cloenda dels Jocs poètics que es van convocar des de la Sala Infantil, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, i a través dels quals els infants van tenir la possibilitat d'apropar-se al món de la poesia llegint, completant i escrivint poemes. La presentació del llibre de poemes Fulles de ferro vell, de Serrajoan, conduït per Camil·la Pérez, va posar el punt i final als actes organitzats a l'entorn de la Revetlla de Sant Jordi 2014.

Pel que fa al dia 23, la Biblioteca va oferir una proposta innovadora als seus usuaris, transformant l'equipament en un carrer més on poder passejar entre paradetes de llibres, conversar sobre literatura o fins i tot llegir el diari en la terrassa. També es va poder participar en la iniciativa "Cita a cegues", una proposta mitjançant la qual els usuaris es trobaven amb llibres embolicats, que es podien agafar en préstec, però dels quals només es podia veure la seva primera frase. Una invitació a la lectura, però a cegues, que va tenir una gran acceptació entre el públic tant adult com infantil, i que va fer que es prestessin més de 100 llibres exposats d'aquesta manera.

La proposta fotogràfica #biblioselfievendrell va ser un altre dels actes programats per a aquesta Diada. Aprofitant la moda dels selfies (fotografies que es fa un mateix amb el seu telèfon mòbil), des de la Biblioteca es va proposar que els usuaris se'n fessin una acompanyats d'un llibre.



©2019 Ajuntament del Vendrell