04-22 rp educacio viaria maphre2 webDurant aquesta setmana, la Fundación Mapfre, en col·laboració amb la Federació Catalana d'Automobilisme, el Servei Català de Trànsit i la Policia Municipal del Vendrell, s'instal·la en una part del pàrquing del Pèlag per oferir educació viària a uns quatre-cents alumnes de 5è i 6è de primària d'escoles del municipi.

L'activitat té una durada aproximada d'una hora i mitja i es desenvolupa en dues parts: una primera part teòrica, sobre convivència viària, i una segona part pràctica. En aquesta última, una part dels alumnes actuen com a conductors, amb karts elèctrics, i una altra part com a vianants. En els dos casos van acompanyats amb monitors, amb l'ajuda d'agents de la Policia Municipal, que els expliquen com han d'actuar en cada situació que es planteja. Al final, cada infant que hi participa rep un diploma.

El director de zona de Mapfre, Antoni Lorenzana, ha explicat que tenen una experiència de més de vint anys amb aquesta caravana d'educació viària itinerant per tot l'Estat espanyol i que, des de fa cinc anys, col·laboren amb la Federació Catalana d'Automobilisme per centrar l'activitat a Catalunya, un país pioner en educació viària a les escoles. En aquest sentit, Ramon Izquierdo, gerent de la Federació Catalana d'Automobilisme, ha subratllat que aquesta activitat reforça la important tasca de formació que fan les policies locals a les escoles.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha destacat l'esforç continu que s'està fent per a l'educació viària dels nostres joves "per fixar en els seus subconscients una sèrie de bons comportaments, els quals han d'arribar també als seus pares". L'alcalde també ha remarcat la importància que la formació també es faci de cara al comportament que han de tenir els vianants mentre circulen pels carrers dels nostres pobles i ciutats.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell