03-31 LucaCiarlaQuartet2 negre webLa col·laboració amb l'Istituto Italiano di Cultura di Barcelona ha facilitat la presència del sorprenent i original grup Luca Ciarla Quartet al Cicle de Jazz a l'Auditori, el dissabte 5 d'abril, a les 22 h.

Luca Ciarla és simplement un dels violinistes més creatius i sorprenents de l'actualitat. La seva música transcendeix fàcilment els límits entre els gèneres per traçar un camí musical innovador, una seducció acústica màgica en equilibri perfecte entre composicions escrites i improvisacions, sons tradicionals i contemporanis. Ha actuat amb èxit en festivals de jazz i de música clàssica, en més de trenta països de tots els continents: Festival de Jazz de Mont-réal, Festival de Jazz de Melbourne, Festival Nacional de les Arts a Sud-àfrica, Festival de Jazz de Java a Indonèsia, l'Esplanade a Singapur, Festival Bustan al Líban i Festival Mediterrani Adriatico a Itàlia, entre d'altres.

Nascut a Termoli, Itàlia, Luca Ciarla va començar a tocar el violí i el piano als vuit anys. Als dotze anys va estudiar al conservatori i, poc més tard, va començar a explorar també el jazz i la improvisació, inspirat en artistes com Keith Jarrett, Egberto Gismonti i el Turtle Island Quartet. Va rebre el "Diploma di Violino" el 1993 i després va estudiar a l'Escola de Música de Fiesole i l'Escola de Música de Saluzzo Unió Europea. El 1996 Ciarla es va traslladar als Estats Units per seguir un mestratge a la Universitat d'Indiana i per estudiar jazz amb David Baker. Posteriorment, va completar el seu Doctorat en Arts Musicals a la Universitat d'Arizona, on ha ensenyat violí i improvisació durant diversos anys.

Guanyador de diversos concursos a Itàlia i a l'estranger, l'any 1999 va ser guardonat per la Chamber Music America de Nova York. Luca Ciarla ha gravat amb diversos segells (Egea, Alfamusic, Felmay, Camjazz, Incipit i Violipiano). Fundador de Violipiano Arts, una casa de producció d'art nascuda a Hong Kong el 2001, Ciarla també gaudeix de la presentació de les classes magistrals de violí de joc creatiu.

Luca Ciarla Quartet actuarà a l'Auditori Pau Casals del Vendrell amb la següent formació: Luca Ciarla, violí; Vince Abbracciante, acordió; Nicola di Camillo, contrabaix, i Francesco Saqvoretti, percussió. El públic podrà escoltar un grup amb instruments poc habituals en un quartet jazzístic, el violí i l'acordió.©2019 Ajuntament del Vendrell