03-20 Servei pedagògicwUna de les noves ofertes didàctiques que el departament de pedagogia del Museu Deu ofereix a les escoles per a aquest curs escolar és "I tu què pintes?". Aquesta nova activitat forma part de l'àmplia i variada oferta educativa que fa més de disset anys que ha fet possible que molts nens, nenes i adolescents del Vendrell sentin que el Museu forma part tant de les seves vides com dels seus records d'infantesa.

 

Com a novetat, aquest any, el Museu Deu s'ha volgut apropar encara més a l'escola, treballant estretament amb els docents dels centres, amb la finalitat d'acostar als alumnes imatges, significats, continguts, valors i estètiques variades que han estat protagonistes, tant en el passat com en el present, del panorama artístic nacional i internacional.

Aquesta relació que s'estableix entre les escoles i el Museu és fruit, d'una banda, del treball que realitzen les escoles internament respecte de les arts plàstiques i, de l'altra, del suport que des del Museu Deu es fa a les aules per tal d'ampliar o reforçar els coneixements adquirits.

En aquest sentit, l'educació visual possibilita el coneixement de la realitat, alhora que prepara els infants per pensar, comprendre i comunicar-se millor. A més, fomenta la tolerància i el respecte cap a altres mirades mitjançant la transmissió de valors, gràcies a l'estudi dels artistes i les seves creacions.

Així doncs, un total de 833 alumnes de cicle infantil i mitjà del Vendrell han participat en aquesta nova iniciativa, per als quals el Museu Deu ha preparat les xerrades a la carta, segons els interessos curriculars dels centres on s'han impartit. Artistes com Kandinsky, Miró, Dalí, Picasso, Matisse, Fenosa, Warhol, Chillida... han estat més presents que mai a les aules i les seves obres han estat el punt de partida per a posteriors treballs, reflexions que es podran veure conjuntament en una exposició que tindrà lloc a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu Deu a partir del mes de maig.



©2019 Ajuntament del Vendrell