03-14 concurs joves idees1 cartell webAquesta setmana finalitza la fase integrada pels "Seminaris i Tallers de Generació d'Idees i Creació d'Empreses" de la setena edició del concurs "Joves amb idees", organitzat per L'EINA Espai Empresarial, amb el suport de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament del Vendrell. Per al desenvolupament del projecte, també es compta amb la col·laboració dels centres d'educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta setena edició del concurs hi participen el Col·legi Sagrat Cor, l'institut Andreu Nin, l'institut Baix Penedès i l'institut Mediterrània. Així mateix, el projecte compta amb el patrocini de "la Caixa".

Amb el seminaris i els tallers s'ha aproximat els participants al món de l'empresa i la figura de l'empresari, amb l'objectiu d'estimular la seva creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica. A partir d'aquí, els joves s'hauran d'organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci. De tots els treballs presentats, se seleccionaran sis finalistes, que hauran de presentar els seus projectes davant del jurat el dia 7 de maig, en una jornada de caràcter acadèmic i lúdic. Aquest jurat, que estarà format per representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, l'Ajuntament del Vendrell, el Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell i la Xarxa Emprenedora, serà l'encarregat d'avaluar les idees i lliurar els premis als tres guanyadors.

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, explica que «l'objectiu del concurs "Joves amb idees" és fomentar l'esperit emprenedor entre els joves a través d'activitats didàctiques que potencien la participació i el treball en grup. Es pretén motivar els joves per tal que generin idees empresarials i valorin l'autoocupació com a possible sortida professional, fet que pren una significació especial donada la incerta situació del mercat laboral, especialment, pel que fa al sector juvenil».

Al llarg de les sis edicions que s'han dut a terme del concurs "Joves amb idees", hi han participat més de 450 joves i s'hi han presentat més de 100 idees de negoci, algunes d'elles de gran originalitat. El concurs "Joves amb idees" és un projecte consolidat al Vendrell, el qual ha estat ressenyat en diferents ocasions com a cas d'èxit.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell