03-19 SegellwL'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va rebre ahir al vespre de mans de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i de Ferran Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el guardó Infoparticip@ 2013 en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.


El segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública és una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB als webs dels ajuntaments de Catalunya que publiquin una informació que faciliti que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

L'Ajuntament del Vendrell és un dels 48 consistoris catalans guardonats per la transparència i qualitat de la seva pàgina web. El web corporatiu compleix amb el 90,27% dels indicadors fixats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural. Així, es milloren els resultats obtinguts en les avaluacions anteriors, realitzades el 2012, quan complia un 49% dels indicadors positius, i el 2013, quan va arribar al 80%.

Per l'alcalde del Vendrell, aquest reconeixement és un estímul per continuar amb la tasca d'incorporar la transparència com a eina fonamental en la gestió pública i de convertir el web municipal en una eina oberta i útil per als ciutadans i ciutadanes del Vendrell.

L'anàlisi de la informació dels webs es basa en 41 indicadors organitzats al voltant de quatre preguntes bàsiques a les quals les ciutadanes i els ciutadans tenen dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió d'aquests recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana en el control democràtic.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha felicitat els impulsors del Segell Infoparticip@ i els ajuntaments guardonats per l'esforç realitzat i la voluntat d'avançar en la transparència i la participació. "Una política realment democràtica exigeix que el ciutadà no sigui un subjecte passiu i receptor de serveis, sinó que cal tenir molt clar que el ciutadà és el propietari de les institucions i té tot el dret de conèixer, de manera clara i entenedora, què fa el seu govern", ha dit la vicepresidenta.  En aquest sentit, Joana Ortega ha recordat que incrementar la transparència és també un dels eixos del Projecte de llei de governs locals, que està en tràmit parlamentari.



©2019 Ajuntament del Vendrell