03-10 Susana SheimanwEl segon dels concerts del Cicle de Jazz a l'Auditori, que tindrà lloc aquest dissabte 15 de març, a les 22 h, té dos atractius importants: un és la presència d'una notable banda, la big band de Músics, dirigida pel saxofonista Víctor Verge, i l'altra, la reconeguda cantant de jazz Susana Sheiman.

 

La big band de l'escola Músics del Vendrell és una orquestra de jazz formada per una vintena de músics, tots ells alumnes d'aquest centre, i d'edats molt variades. Aquesta formació va començar a funcionar l'any 2005 i ha tingut continuïtat participant any rere any en audicions a la pròpia escola, al Museu Deu i dins la programació del Cicle de Jazz de l'Auditori Pau Casals. La big band està integrada per saxos, clarinets, trompetes, trombons, piano, guitarra, baix, bateria i percussió, la qual cosa assegura una sonoritat rica i contundent que no deixa indiferent a l'audiència.

Susana Sheiman és una de les veus més personals i aclamades del jazz espanyol actual. Nascuda a Madrid el 1973, inicia la seva trajectòria professional als 16 anys com a vocalista soul dels grups madrilenys FBI i Moby Dick i, dos anys més tard, liderant la banda Soul Shake. Comença a rebre classes de cant i pren contacte amb el jazz, el qual marcarà la seva carrera professional fins a fundar el grup Susana Sheiman, SL, al costat de José Mª Sepúlveda i José Luis Pérez-Toledo, amb qui durant deu anys interpreta un repertori original funk, soul i jazz col·laborant també com a compositora.

El 2004 s'instal·la a Barcelona. Plenament dedicada al jazz, entra en contacte amb els músics més rellevants de la ciutat, que la conviden a participar en formacions com la Barcelona Jazz Orquestra i en grans projectes com l'Homenatge a Duke Ellington o Remembering Ella.

Susana Sheiman captiva ràpidament el públic i la premsa especialitzada, i la seva veu es fa present en escenaris nacionals (Palau de la Música Catalana, Sala Apolo de Barcelona, Festival de Jazz de Terrassa o Festival de Jazz de Sant Sebastià) i internacionals (Festivals de Jazz de Ramatuelle, Foix i Marciac, a França; Lincoln Center de Nova York; etc.), així com en multitud de teatres, clubs i festivals de jazz.

Al llarg de la seva carrera, Susana Sheiman ha actuat acompanyada per grans jazzmen, com Frank Wess, Jesse Davis, Brad Leali, Nicholas Payton, Donald Brown, Alain Guiu, Jean-Pierre Derouard, Santiago del Queixal, David Pastor, Toni Solà, Pepe Sánchez, Esteve Pi, Juan Carlos Calderón, Dani Alonso i Ignasi Terraza.

El 2011 publica el seu primer disc, Swing Appeal, produït per la discogràfica Swit Records, al costat dels músics Ignasi Terraza, Damon Brown, Jesse Davis, Giorgos Antoniu i Esteve Pi. L'àlbum és aplaudit per la crítica i el públic, i portat als escenaris nacionals, entre ells el Café Central de Madrid, on obté un gran èxit. També realitza col·laboracions en els discos de la Barcelona Jazz Orchestra i Toni Solà.

La calidesa del seu timbre de veu, la varietat de matisos, el seu ampli registre, la força de la seva posada en escena i la intensa expressivitat de les seves interpretacions converteixen els concerts de Susana Sheiman en moments tan emocionants com únics, un poderós espectacle de gospel, swing i soul a través d'una veu incomparable.



©2019 Ajuntament del Vendrell