03-05 P1080454 copia webEl Cicle de Jazz a l'Auditori manté l'objectiu establert des de ja fa catorze anys de fer una programació de qualitat amb artistes del món del jazz de primera línia, ja sigui del panorama jazzístic internacional com del país. També pretén de fer de plataforma de llançament de noves propostes tant de grups emergents com de nous treballs fets per artistes ja consolidats. En l'edició del 2014 hi haurà la presentació de dos discos enregistrats a l'Auditori Pau Casals, un equipament molt ben valorat pels intèrprets per la seva acústica excel·lent.

Els recursos econòmics del Cicle provenen en gran part del pressupost municipal, però també d'altres administracions públiques (Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya) i del sector privat, com ara Projectes Tarraco. Així mateix, a banda, també hi col·laboren Jané Ventura, l'escola Músics, els Amics de l'Orgue, l'Associació Musical Pau Casals, la Biblioteca Pública Terra Baixa i el Museu Deu. I aquest any també es compta amb la col·laboració de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona en un dels concerts.

El concert inaugural d'enguany serà el dissabte 8 de març, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, amb Francisco Suárez Piano Trio, que presentarà el seu disc enregistrat en aquest equipament cultural, i que oferirà una barreja de jazz, hip-hop i funk.

El cap de setmana següent, el dissabte 15 de març, a la mateixa hora, la big band de Músics del Vendrell, de la mà de Víctor Verge, oferirà un concert acompanyat de la cantant Susana Sheiman, una de les cantants més rellevants de l'àmbit estatal. El director de la big band destaca el fet de poder actuar al costat d'artistes de gran renom, la qual cosa els ajuda en el seu afany d'actuar com un grup professional.

El dissabte 22 de març, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, actuarà Nu Roots, amb David Pastor al capdavant, un dels millors trompetistes del panorama jazzístic nacional i director de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics.
El dissabte 29 de març, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, serà el torn de Nelson Project, que presentarà un repertori de Joe Henderson amb arranjaments per a octet.

El divendres 4 d'abril, a les 21 h, a l'església parroquial del Vendrell, actuarà el Pemi Rovirosa Quartet. I l'endemà, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, hi haurà un concert que compta amb la col·laboració de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona, a càrrec de Luca Ciarla Quartet, una agrupació que incorpora acordió, contrabaix, percussió i violí.

I el dissabte 19 d'abril, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, el pianista Mikel Azpiroz presentarà el disc Gaua (nit en basc), que es va enregistrar en aquest equipament del barri marítim de Sant Salvador.

D'altra banda, el Cicle de Jazz, com s'ha fet en els darrers anys, surt de les parets de l'Auditori Pau Casals per anar al centre del Vendrell. A part del concert del dia 4 d'abril del Pemi Rovirosa Quartet, l'església parroquial també acollirà el divendres 14 de març, a les 21 h, un concert d'orgue a càrrec de Jonatan Carbó. El divendres 28 de març, a les 20.30 h, al Museu Deu, actuarà la big band de l'Estudi de Música de Tarragona. El divendres 11 d'abril, a les 20.30 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, Josep M. Domènech Trio i Albert Carbonell presentaran el disc Recordant Carlos Cano. I el divendres 25 d'abril, a les 20.30 h, a l'escola Músics, Xavi de la Salud Quartet retrà homenatge a Gerry Mulligan Et Chet Baker.

Durant el Cicle de Jazz, al vestíbul de l'Auditori Pau Casals, es podrà gaudir d'una exposició de discos de Chic Corea dels anys setanta del segle passat, que en les seves cobertes presenten un grafisme exquisit.

En aquesta edició del Cicle de Jazz a l'Auditori, se segueix mantenint el preu de les entrades dels anys anteriors i l'abonament de 30 € per als sis concert que es fan a l'Auditori Pau Casals.

Per a més informació i compra d'entrades per als concerts del Cicle de Jazz, consulteu l'espai web www.auditoripaucasals.cat.



©2019 Ajuntament del Vendrell