02-21 rp observatori convivencia webLa Regidoria de Convivència de l'Ajuntament del Vendrell ha anunciat la posada en funcionament de l'Observatori per la Convivència, com un dels nous plantejament per informar, escoltar i generar propostes de futur en el marc del Consell per la Convivència.

Domingo emmarca la creació de l'Observatori en un punt d'inflexió de la Regidoria de Convivència i del Consell, ja que "la crisi econòmica està posant en perill la cohesió social al Vendrell. Moltes famílies i persones del Vendrell ho estan patint de valent i això afecta la convivència en el seu sentit més ampli".

Per la Regidoria, per afrontar i superar la situació socioeconòmica actual a la vila s'ha de treball des d'una òptica comunitària deixant de banda la visió partidista, i es creu que l'Observatori i el Consell per la Convivència són els marcs idonis per fer-ho possible.

Per Domingo, el primer pas és la transparència, l'explicació de les dades reals i objectives de la situació del Vendrell, "per tal que ens donin una fotografia exacta de la realitat social i econòmica, amb les seves problemàtiques i necessitats, defugint el populisme i les percepcions que, a vegades, algú vol donar esbiaixades". La Regidoria té molt clar que aquesta aportació d'informació serà un tema delicat, "però és l'única manera de poder fer un debat serè, sense falses percepcions ni populismes, per consensuar, al màxim possible, propostes de futur."

Des d'aquest punt de vista, els resultats esperats de l'Observatori són principalment dos: d'una banda, "disposar d'una sèrie d'indicadors, qualitatius i quantitatius, que permetin definir i orientar les politiques de cohesió social, partint de la realitat" i, de l'altra, "definir, entre tots, els grans reptes de futur de la nostra vila, impulsant i fent efectiva la participació de la societat civil i de tots els agents implicats amb el Vendrell".

El regidor, Jaume Domingo, ha volgut deixar ben clar que "som plenament conscients que no hi ha solucions miraculoses, ni a curt termini, i que moltes coses no depenen directament de l'Ajuntament, però cal que fem un pas endavant per transformar el futur social i econòmic del Vendrell".



©2019 Ajuntament del Vendrell