02-05 rp joves ocupacio regidor tecniqueswL'EINA ha presentat avui una nova edició del programa "Joves per l'ocupació", que ha estat concedit pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que va adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys en situació d'atur i sense el graduat en l'ESO. Segons el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, el programa té dues finalitats fonamentals: "d'una banda, fomentar el retorn al sistema educatiu d'aquests joves i, de l'altra, facilitar-los, en conseqüència, la seva inserció laboral".

 

I és que, segons Martínez, el 80% de les persones aturades al Vendrell tenen com a estudis màxims l'ESO, una circumstància que agreuja les dificultats de molts aturats de la vila per trobar feina. És per això, segons el regidor, que aquest programa posa un èmfasi especial a intentar que els joves puguin acabar els seus estudis obligatoris i, si pot ser, que continuïn formant-se en àmbits que siguin del seu interès per millorar les seves opcions d'ocupabilitat. En el programa "Joves per l'educació", això es tradueix en una combinació d'accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, i en la formació i adquisició d'experiència professional en empreses.

En aquesta edició del programa hi podran participar un màxim de 60 joves, repartits en diversos mòduls formatius. Alguns d'ells ja s'havien dut a terme en convocatòries anteriors, com el d'operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles, el d'activitats auxiliars de magatzem i el d'activitats auxiliars de comerç. Enguany, però, s'hi afegeix també com a novetat el mòdul d'auxiliar de cuina, escollit especialment per la importància que el sector turístic i, en concret, el de la restauració, tenen a la nostra comarca.

Al llarg de 15 mesos, els nois i noies participants del programa alternaran la formació amb les pràctiques en empreses. Posteriorment, el programa també preveu la possibilitat que puguin signar contractes laborals de fins a 6 mesos en aquestes empreses.


El programa "Joves per l'ocupació" està subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya "Joves per l'ocupació".



©2019 Ajuntament del Vendrell