01-28 certificat iso webDesprés d'haver superat amb èxit l'auditoria dels Sistemes de Gestió Mediambiental, el Patronat Municipal de Turisme del Vendrell ha rebut la renovació del seu certificat segons la norma ISO 14001:2004.

L'acte de lliurament es va celebrar el passat 22 de gener, a l'estand Costa Daurada del Recinte Firal IFEMA, a la Fira Internacional de Turisme FITUR, a Madrid. Benet Jané, vicepresident del Patronat de Turisme de la Costa Daurada i tinent d'alcalde del Vendrell, i Àngels Turdiu, regidora de Turisme i Platges del Vendrell, van rebre la renovació del seu Certificat d'Auditoria de mans de TÜV Rheinland, representat en aquesta ocasió per la responsable de l'Àrea de Turisme de l'entitat, Susana Vendrell.

La demostrada influència d'agents externs en l'ús del litoral feia necessària la intervenció de les administracions públiques quant a incorporar la gestió sostenible del litoral dins de les seves polítiques de desenvolupament. Com a conseqüència d'això, les entitats locals de la costa mediterrània fa temps que aposten per la integració d'eines de gestió de l'entorn costaner en les seves polítiques municipals. La implantació d'un sistema de gestió ambiental segons la norma ISO 14001 suposa donar un pas més cap a la sostenibilitat del municipi, i especialment de les seves platges, optimitzant-ne els processos, reduint-ne l'impacte ambiental que causen les activitats i millorant-ne l'eficiència de l'ús de recursos. A més, mitjançant aquest sistema de gestió s'assegura el control reglamentari sobre la gestió de les platges, un estalvi de costos en la gestió i una millora demostrable en el comportament ambiental.

Gràcies a l'esforç i la participació de tots els empleats i treballadors implicats en la gestió de les platges, tant de l'entitat local com de les concessions i contractes, ha estat possible aconseguir de nou aquesta certificació, la qual és el resultat de la feina, la motivació i la implicació de tots.


Sobre TÜV Rheinland


TÜV Rheinland Group és una organització internacional independent d'origen alemany, amb més de 140 anys d'experiència en múltiples sectors com el turístic. Presta serveis d'inspecció, control, auditoria, certificació i formació en els àmbits de la qualitat, el medi ambient, la prevenció de riscos laborals, la tecnologia de la informació, la seguretat de productes (industrials, alimentaris, sanitaris...) i la seguretat industrial, a instal·lacions i equips, apostant per l'eficiència energètica i la sostenibilitat, amb mesuraments d'emissions de GEH; verificació de càlcul de la petjada de carboni, i la certificació ISO 50001, per la qual està ja acreditada a nivell de grup.

Present a Espanya des de fa ja més de 30 anys, TÜV Rheinland Group fa molts anys que hi col·labora amb l'ICTE per a la difusió, el desenvolupament i la consolidació del Segell Q de Qualitat Turística. Dins del seu compromís de respecte cap al medi ambient i el desenvolupament sostenible, certifiquen la responsabilitat social (RSC), així com realitzar la verificació EMAS. Com a Entitat de Certificació i Entitat Auditora de Sistemes de Gestió i de Producte, TÜV Rheinland Group porta a terme avaluacions, auditories i certificacions a Espanya i en més de 60 països d'arreu del món segons les normes vigents, com són EFQM, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS, ISO 22000, ISO 27001, ISO / TS 16949 i ISO 50001, entre d'altres.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell