01-14 Jaume EscarréEl Centre d'Atenció al Client d'aigües de tomoví, empresa mixta municipal que gestiona la xarxa d'abastament i sanejament d'aigua del Vendrell, ha rebut de gener a desembre del 2013 un total de 19.924 trucades, de les quals s'han derivat 11.228 gestions. D'aquestes, un 85%, és a dir, 9.851, han estat resoltes sense que els ciutadans hagin de desplaçar-se a l'oficina del servei municipal d'aigües.

A més, les dades de 2013 revelen que, de les 11.228 gestions efectuades pels vendrellencs, només 16 han estat per reclamacions, és a dir, un 0,14%. La majoria de les gestions demanades responen a consultes o sol·licituds, com altes, baixes, domiciliacions i lectures de comptadors, entre d'altres.

El regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, ha afirmat que "aquestes xifres demostren la creixent especialització i l'augment de la qualitat del servei prestat pel servei municipal d'aigües, i evidencien el compromís de l'Ajuntament amb els vendrellencs en la millora contínua de la gestió dels serveis municipals".

 

Jaume Escarré ha explicat que "amb el Centre d'Atenció al Client d'aigües de tomoví, els vilatans disposen d'un servei amb un horari més ampli, fàcil i còmode d'usar, estalviant pèrdues de temps i desplaçaments. Es poden realitzar les mateixes gestions que a l'oficina i, a més, funciona els caps de setmana i els festius, períodes en els quals l'oficina es troba tancada al públic". Només cal marcar els números corresponents a atenció al client i avaries 900 81 27 81, o a lectures 900 81 27 82.

A més, aigües de tomoví recorda que els vendrellencs també disposen de l'oficina virtual, a la qual s'accedeix a través del web www.aiguesdetomovi.cat, on poden fer també els mateixos tràmits que a l'oficina, com sol·licitar una nova escomesa o subministrament, canviar la titularitat del contracte, donar la lectura del comptador o pagar factures en línia, entre d'altres.



©2019 Ajuntament del Vendrell