01-07 Conservatori Tarragona webLa programació de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, per aquest any 2014, comença el proper diumenge 12 de gener, a les 12 del migdia, amb l'inici del Cicle de Joves Intèrprets.

El primer concert serà a càrrec del Grup de Metalls i Percussió i de la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, sota la direcció de Jordi Masip, Paco Vidagany i Rogeli Rodríguez, i que interpretaran obres de H. Purcell, J. Curnow i A. Copland, entre d'altres.

El Grup de Metalls i Percussió del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona és un projecte que va sorgir perquè es va veure la necessitat que els alumnes coneguessin i treballessin obres de diferents estils escrites originalment per aquesta formació i altres arranjaments. Des de la seva formació han participat en diferents activitats acadèmiques del mateix Conservatori així com en col•laboracions amb altres entitats. Han actuat a l'Auditori Caixa Tarragona, al Palau de Congressos de Tarragona, a Amposta, a Terrassa, a Lleida, a Bunyol, a Alemanya,... Cal destacar la participació en la inauguració del 12è Festival Internacional de Música de Tarragona i al VII Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de La Sénia. Un dels objectius del grup és, bàsicament, la difusió per la província de Tarragona d'aquests instruments i d'aquest tipus de formació desconeguda molts cops pel públic.

 

La Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona és una de les assignatures que forma part del currículum dels estudis de música de grau professional. És un projecte pedagògic creat amb la finalitat d'integrar, en un treball conjunt, les diferents famílies d'instruments de vent i percussió. Durant el curs acadèmic, aquesta formació participa en totes les activitats del Conservatori com són els concerts de Nadal, final de curs,... Des de l'any 2002 participa en el concert amb motiu de la Marató de TV3 a l'Auditori de la Diputació de Tarragona. Ha participat en diferents cicles de concerts de joves intèrprets com és el de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, al Teatre Principal de Valls, al Teatre Fortuny i al Palau Bofarull de Reus. Cal destacar la seva actuació amb motiu del 25è Aniversari del Conservatori a la Casa Montoliu, celebrada l'any 2009 al Palau de Congressos de Tarragona, i les tres edicions del concert de la Tecla Simfònica, organitzat pel mateix Conservatori en el marc de les Festes de Santa Tecla de Tarragona.

El Cicle de Joves Intèrprets té com a objectiu donar l'oportunitat de participar en un concert, en un auditori de música i en una programació estable, amb totes les condicions de qualsevol concert professional. També es pretén donar a conèixer al públic el treball que es fa a conservatoris i escoles de música. A la web de l'Auditori Pau Casals www.auditoripaucasals.cat s'hi pot trobar informació detallada de tot el cicle. També hi ha informació del Cicle de Jazz a l'Auditori 2014, i es pot veure el cartell del "34è Festival internacional de música Pau Casals".



©2019 Ajuntament del Vendrell