12-05 Visita DirectorawEl passat 5 de desembre, la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família, Anna Vendrell, va visitar l'Ajuntament de Vendrell, concretament la regidoria de Serveis Socials. Aquesta visita va servir per tal de valorar els programes relatius al benestar social i a les polítiques d'igualtat que integren els Serveis Socials bàsics de l'Ajuntament.

 

En aquesta reunió, el regidor Hermini Caballero va posar de manifest que la conjuntura econòmica en la qual s'ha vist immers el municipi del Vendrell ha provocat una reorientació de les ajudes econòmiques, així com un sobreesforç de treball diari de tot el personal de Serveis Socials per fer front a les diferents problemàtiques que s'han hagut d'atendre.

Segons el regidor, "per sort o per desgràcia els Serveis Socials són en aquests moments la primera línia de defensa per a totes aquelles persones i famílies més afectades per la crisi i això es reflecteix clarament en les dades d'atenció a les nostres oficines municipals". Així li van transmetre a la directora de Serveis Territorials en una reunió en què també hi va ser present l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

En el transcurs de la trobada, els presents van coincidir que les administracions locals han de fomentar polítiques socials adequades a les realitats de cada municipi, ampliant la capacitat de resposta dels propis serveis socials mitjançant estratègies de cooperació i col•laboració entre administracions i entitats de caràcter social. Com a exemple, en aquesta línia al Vendrell estan funcionant 4 projectes, els quals va visitar la directora del Serveis Territorials, Anna Vendrell. Es tracta del Centre de distribució d'aliments amb la col•laboració de Càritas; els repartiments de kits nadó (alimentació i bolquers) amb la col•laboració de la Creu Roja; el servei de menjador amb la col•laboració de la Fundació Santa Teresa i el taller de cuina solidària amb la col•laboració del cuiner Paco Azuaga, que es du a terme al Centre cívic L'Estació.



©2019 Ajuntament del Vendrell