08-11_Taula_mixtawLa taula mixta d'Ensenyament del Vendrell, formada per representants de l'Ajuntament del Vendrell i del Departament d'Ensenyament a Tarragona, es va reunir aquest dijous amb l'objectiu de fer un seguiment de l'actual curs escolar i iniciar la planificació per al proper. D'aquesta, en destaca la voluntat de posar en marxa un procés d'ordenació dels fluxos de l'alumnat de primària cap a secundària.

En concret, la proposta amb què ja es treballa des d'una comissió específica i que també es consensuarà amb la comunitat educativa és que les escoles de primària tinguin una vinculació i adscripció preferent a cada institut dels tres que hi ha al nostre municipi.

L'objectiu d'aquesta ordenació és, d'una banda, reordenar l'oferta global de places de secundària i, de l'altra, potenciar el treball en xarxa entre els centres adscrits. D'aquesta manera, els responsables d'Educació consideren que els resultats acadèmics de la secundària al Vendrell millorarien respecte als nivells actuals, que es troben per sota de la mitjana catalana. I és que segons la directora dels Serveis territorials d'Ensenyament, Àngels González, la dispersió actual que existeix per accedir als instituts no afavoreix el bon rendiment escolar.

Actualment, el Vendrell té tres instituts públics: l'IES Baix Penedès i l'IES Andreu Nin, ubicats a la zona escolar i molt propers entre sí, i l'IES Mediterrània, a la urbanització Oasis. Fins ara, els alumnes de primària del municipi, independentment de la seva escola, poden sol·licitar plaça en qualsevol dels tres centres de secundària, fet que acaba generant moltes desigualtats en la demanda. A més, aquest sistema provoca que molts dels alumnes que provenien d'un mateix grup de primària es veiessin separats un cop arribats a la secundària.

Tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat creuen que una solució a aquest problema és el model d'adscripció per centres, de manera que a cada escola de primària li pertoqui un centre de secundària i així el pas d'un ensenyament a l'altre sigui més gradual. Es tracta d'un sistema que ja s'aplica en altres ciutats properes com Tarragona o Reus. De moment, s'està enllestint una proposta elaborada per una comissió específica, que durant els propers mesos s'acabarà de perfilar i debatre amb les direccions, el personal docent i els representants dels pares dels alumnes dels centres.

Aprofitant la taula mixta d'Ensenyament del Vendrell, la directora dels Serveis territorials va presentar ahir les xifres de l'actual oferta educativa al municipi. En total, aquest curs 2013-2014 hi ha 6.479 alumnes matriculats en primària i secundària al Vendrell. A aquests s'hi ha d'afegir els nens i nenes de les escoles bressol, de l'ensenyament per a adults i de l'Escola Oficial d'Idiomes.
El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha destacat el resultat altament positiu de les reunions periòdiques de la taula mixta d'Ensenyament perquè permet un tracte més directe entre ambdues administracions i ha recordat que l'objectiu últim és millorar la qualitat de l'ensenyament al municipi i els resultats acadèmics.



©2019 Ajuntament del Vendrell