Cartell_Mottainai_webL'objectiu d'aquests tallers que es duran a terme a l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa és conscienciar del problema que originen els residus que generem en el nostre dia a dia mitjançant classes tan teòriques com pràctiques,  amb un mètode simpàtic, creatiu i productiu.

Contingut del taller:

Presentació amb mitjans audiovisuals de l'actualitat de 3R i les tècniques pràctiques. Cada classe inclou els tallers de fabricació d'utensilis per facilitar el 3R, aprofitar els materials el màxim possible i fer el mínim de consum d'energia i contaminació.

MOTTAINAI...Un concepte japonès tradicional que es refereix al sentit del penediment davant l'ús inadequat d'objecte o recursos;  el mètode d'aprofitar els màxims materials i respectar els recursos.

Sessions:

23 de novembre
14 de desembre
25 de gener
22 de febrer

Durada:
3 hores de 9:30 a 12:30h,  el 23 de novembre, 25 de gener i 22 de febrer
4 hores el 14 de desembre de 9 a 13 hores.

Professora Yukiko Murata

1- Taller de fabricació d'una bossa reversible amb material reciclat i el mínim material nou.

Cal portar: Per la primera sessió, retalls de roba, no cal comprar res, d'una brusa vella, d'una camisa, tambè agulles, fills i algun trosset de cordonet o cinta. La filosofia del taller és la reutilització, no s'ha de comprar res.

2- Taller creatiu i d'imaginació d'embalatge de regals i altres, en paper, roba, i altres materials... amb l'objectiu de sensibilitzar cap el respecte al mediambient. El nom del taller, FUROSHIKI en japonès, 风 吕 敷, ve del d'una tela quadrangular tradicional del Japó, que és utilitzada per embolicar i transportar tot tipus d'objectes.

En els últims anys el Ministeri de Medi Ambient japonès ha fet algunes campanyes per promoure l'ús de furoshiki, per tal d'aconseguir protegir i tenir cura del medi ambient.

3- Taller de fabricació de capsa de joies per viatge.

4- Taller de yo-yo kilt

 

Metodologia:

Classe teòrica amb mitjans audiovisuals

Demostració en directe, confecció.

Mínim d'alumnes per fer el curs: 8

Màxim: 15 persones

Preu: 60 euros les quatre sessions

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell