10-29_Turisme_ruralwAquest dilluns 28 d'octubre la Casa nadiua de Pau Casals va acollir una sessió formativa sobre diversos temes relacionats amb la gestió i els productes turístics, posant com a exemple la realitat del Vendrell. A la jornada hi van participar diversos professionals del sector turístic comunitari provinents d'Argentina, Xile, Guatemala, Equador, Bolívia, Brasil, Costa Rica, Nicaragua i El Salvador.

 

 

Els assistents, que desenvolupen les tasques professionals en el camp del turisme rural comunitari d'Amèrica llatina, van poder conèixer de primera mà, entre altres, el servei del Bus Turístic del Vendrell, en tant que producte turístic innovador per a la organització i l' aprofitament de sinergies dels agents públics i privats implicats. I, d'altra banda, també van rebre informació de diversos serveis i infraestructures de la gestió de les platges del nostre municipi.

Aquesta dotzena de professionals van completar la seva experiència vendrellenca amb una visita a la Casa Nadiua, la Vil·la Casals i les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.
La jornada estava organitzada per l'associació catalana especialitzada en investigació i comunicació per al desenvolupament ALBA SUD, la qual també té presència i col·laboradors en diversos països llatinoamericans (Nicaragua, El Salvador, Costa Rica, Equador i Mèxic), on està treballant en les àrees rurals, especialment en l'àmbit del desenvolupament del turisme comunitari. S'entén per turisme comunitari l'alternativa per a la diversificació de les economies d'algunes comunitats i pobles indígenes als països menys desenvolupats, on a la producció i comercialització agropecuària s'afegeixen els serveis turístics.

Ernest Cañada, coordinador de l'entitat i d'aquesta jornada, el qual desenvolupa les tasques professionals entre Managua i Barcelona, destaca que la investigació i comunicació són enteses a ALBA SUD com a eines al servei de propostes del canvi social a favor de societats per l'assoliment de majors nivells d'equitat i benestar social. També pretén millorar les estratègies de comunicació social i aprenentatge compartit al voltant processos de canvi social en el terreny del desenvolupament.

Per a més informació sobre turisme comunitari, es pot consultar la següent pàgina web: http://www.albasud.org/



©2019 Ajuntament del Vendrell