L'Ajuntament del Vendrell ha cedit la sala d'actes del Centre cívic L'Estació perquè la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat imparteixi el curs bàsic per a voluntaris de protecció civil.  Aquest curs està adreçat als aspirants que ja formen part de les associacions reconegudes pels municipis de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès i que estiguin inscrites o en tràmit d'inscripció al registre especial de la Direcció General de Protecció Civil.

El curs està dotat de 40 places i ja s'ha demanat la inscripció dels membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Vendrell, que va ser reconeguda unànimement al Ple Municipal del dia 17 de setembre.

Jaume Escarré, regidor de Protecció Civil de l'Ajuntament, es mostra satisfet amb l'elecció del Vendrell com a seu per a impartir aquest curs. "El Vendrell ha apostat fort per la prevenció i la planificació en matèria de protecció civil. En dos anys hem fet molta i bona feina i així ho ha valorat la Direcció General de la Generalitat. Podem entendre el fet d'haver escollit el Vendrell com a seu del curs dels voluntaris de les comarques tarragonines, com un acte de consideració a la tasca feta".

Entre d'altres temes, els aspirants a voluntaris rebran formació sobre l'estructuració de la protecció civil a Catalunya, els riscos a què està sotmès el territori, les funcions per les quals han de prestar servei i com fer tasques de sensibilització i divulgació a la població.
En la darrera jornada, hauran de fer una prova d'avaluació que, en cas de ser superada, els habilitarà com a voluntaris de protecció civil.

Aquest és el primer dels cursos que rebran els voluntaris, ja que ser voluntari de protecció civil requereix una formació contínua i específica per ser capaç d'afrontar les situacions d'emergència a què es pugui veure abocat el municipi.

L'associació del Vendrell ha equipat per ara 11 membres i hi ha 9 persones més que volen formar part d'aquest grup i que tindran l'oportunitat de fer el curs en aquesta edició per poder prestar servei a la població en els diferents actes de concurrència pública, actes pirotècnics o situacions d'emergència que es presentin al territori.
La majoria dels membres de l'associació ja tenen experiència com a voluntaris de prevenció d'emergències, ja que provenen d'altres àmbits com ara el sanitari o el de la prevenció d'incendis.



©2019 Ajuntament del Vendrell