10-11_inauguracio_fira_webAhir a la tarda va tenir lloc la inauguració de la Fira de Santa Teresa a càrrec de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; del director general de Comerç, Josep M. Recasens, i del regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escarré, acompanyats pel primer tinent d'alcalde, Benet Jané; el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin; el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella; el coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana, i el president de Pimec Comerç de Tarragona, Florenci Nieto, entre d'altres autoritats. Tot seguit dels parlaments, es va fer un recorregut per visitar els diferents espais de la Fira i saludar els expositors.

Un any més, la fira vendrellenca ha arrencat amb la voluntat de ser un gran aparador comercial repartit entre la Rambla, el Pèlag i la Plaça de la Sardana i esdevenir alhora la gran cita cultural de tardor a la capital del Baix Penedès.

Pel que fa a la participació empresarial, la Fira d'enguany compta amb 150 expositors, distribuïts pels següents sectors: 27 expositors al sector del Mostraví i 12 a l'espai d'alimentació de la plaça de la Sardana, 65 multisectorials i 21 de la Fira de Ceràmica, a la Rambla, 14 al carrer de l'Art –ubicat al c/Apel·les Fenosa- i 11 al sector de l'automoció. Aquest últim sector, ubicat al pàrquing del Pèlag, està coordinat pel Centre d'Iniciatives i Turisme i enguany incorpora com a novetat un circuit de karts a càrrec del Karting Vendrell que permetrà gaudir d'exhibicions i d'un circuit de prova.
El Mostraví, ubicat a la Plaça de la Sardana, pretén potenciar i difondre el coneixement sobre el món del vi i el cava, amb un espai on productors ofereixen les seves degustacions als visitants. En l'edició d'enguany es pot trobar un espai amb una representació de cellers i bodegues de diferents denominacions d'origen catalanes, així com nombroses referències de vins i caves de la resta de l'estat espanyol. Com a complement, també hi ha un espai des d'on s'ofereixen degustacions gastronòmiques per part de representants del sector de la restauració del Vendrell.

En concret, els visitants poden gaudir dels tasts i degustacions que s'hi ofereixen adquirint tiquets al preu base d'1€. Per la seva banda, els expositors ofereixen els seus tasts a preus que van d'1€ a 3€ com a màxim. Així mateix, el públic pot adquirir la copa commemorativa Mostraví 2013 al preu de 2€. A més dels tasts i degustacions, els visitants poden gaudir també d'un programa d'activitats complementàries que contribueixen a aprofundir en el coneixement del vi i el cava.

També com a novetat, cada vespre-nit la plaça de la Sardana acollirà actuacions de grups de música en directe, que faran que l'horari de tancament d'aquest espai es situï entre les 11 i les 12 de la nit. Avui dijous serà el torn de Strings Guitar Trio; divendres del G7Quartet; dissabte de la Sam's Blues Band i diumenge actuaran els Avoi Jaçç Quartet.

L'altre certamen biennal que té presència enguany a la Fira de Santa Teresa és la Fira de Ceràmica, ubicada enguany al capdavall de la Rambla, amb expositors catalans i d'altres punts de l'Estat espanyol i amb un grapat d'activitats i tallers paral·lels a la plaça de l'edifici Tobies, molts d'ells pensats pels més petits. Així mateix, des del passat divendres 4 d'octubre, la sala del Portal del Pardo acull l'exposició dels artistes seleccionats de la VII Biennal de Ceràmica.

D'altra banda, l'aspecte lúdic de la Fira és un altre dels atractius del certamen vendrellenc. Del programa d'actes en destaca, per exemple, la novetat del concert-vermut organitzat pels Nens del Vendrell a la plaça Nova, per demà dissabte, amb el grup Els Aixarts, a partir de les 13h.

Durant la Fira, es podrà gaudir també de les tradicionals actuacions de cultura popular; del concert de música de gralles a l'Auditori Pau Casals o del 40è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, entre altres. Un altre dels plats forts dels actes paral·lels de la Fira serà la diada castellera del diumenge 13 d'octubre que inclourà l'actuació de tres colles, els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

També com a novetat, el dilluns 14 d'octubre, atès que és una jornada festiva al Vendrell, s'ha previst un espectacle infantil per dinamitzar la zona de les atraccions de la zona escolar. Per això, de les 17.30h a les 19h, al pati de l'escola Àngels Garriga, s'oferirà l'espectacle La bruixa Rita i en Casimiru de la companyia Encanterium.



©2019 Ajuntament del Vendrell