El Museu Deu arrenca la tardor amb diversos actes: una activitat per als més menuts, un curs en estreta col·laboració amb l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa, un conte per la Fira i una projecció sobre la història de la terrissa al Vendrell.

Aquest mes d'octubre aquesta institució cultural aposta per la divulgació del patrimoni local. El proper cap de setmana, dins dels actes que formen part de la programació de la Fira de Ceràmica, a l'estand de l'Escola d'Art, hi haurà quatre sessions de contes en què el protagonista serà el càntir coronat, propi del Vendrell. Es tracta del càntir de camp, aquell que el pagès tenia al tros i que també es trobava present a les fàbriques, a l'obra i a les llars. Aquest objecte, ara en desús, ens acostarà al Vendrell del passat i tant grans com petits passaran una bona estona escoltant la seva història, observant imatges antigues i bevent a galet.

Les sessions són gratuïtes i seran el dissabte 12 d'octubre a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, i diumenge a les 11 del matí i a les 5 de la tarda.


Per als més grans es projectarà, a la sala de les catifes del Museu Deu, "El Vendrell. La ceràmica. Història de la terrissa al Vendrell", que es va presentar l'any 2001 amb motiu de la primera Fira de Ceràmica.

D'altra banda, el proper dimecres 16 el Museu Deu i l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa enceten un projecte comú: "Siguem coneixedors". Es tracta de difondre l'art local des d'una vessant participativa, plural i alhora global. El curs, de 32 hores, es durà a terme cada dimecres de 18:45 h a 19:45 h a les dependències de l'Escola d'Art. La finalitat és donar les eines necessàries per tal de tenir una mirada crítica i analítica, a més d'aprofundir sobre la nostra identitat. La matrícula és oberta, i només cal trucar a l'Oficina d'Escolarització de l'Ajuntament del Vendrell o al Museu Deu.

 

Per últim, el Museu també ha preparat tallers per als més petits per tal de donar a conèixer en profunditat la seva col·lecció. El jardí amagat és una activitat que es durà a terme el dissabte 19 i el diumenge 20 a les 11:30 h per als nens de 4 a 6 anys i a les 12:30 h per als nens a partir de 7 anys. El preu és d'1 € i cal inscripció prèvia. L'activitat anirà conduïda per la papallona Ona, la qual acompanyarà els infants en la recerca de les flors que es troben amagades en algunes de les obres de l'exposició permanent del Museu Deu.



©2019 Ajuntament del Vendrell