09-06_2aTemporadaTAGwEl teatre per al públic familiar és una de les principals apostes de la programació del Teatre Àngel Guimerà (TÀG) fins a final d'any. De fet, des de fa dos anys, el públic més jove és un dels que omplen amb més regularitat la sala vendrellenca.

Aquest diumenge 15 de setembre, el TÀG acollirà una jornada de teatre familiar organitzada per l'Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), que es realitza de forma simultània en 5 poblacions catalanes. A banda del Vendrell, també es representaran obres a Sant Cugat del Vallès, Lleida, Igualada i Barcelona. Es tracta d'una jornada cultural per apropar el teatre de qualitat als més petits i, alhora, per reivindicar la tasca que fan aquestes companyies de teatre familiar.

En el cas del Vendrell, es representaran dues obres: a les 11 h, la companyia L'Estaquirot posarà en escena La Caputxeta i el llop, amb titelles i adreçada al públic més infantil, i a les 12.15 h, la companyia Teatre Mòbil representarà l'obra Colossal, pensada per a un públic a partir dels 5 anys. Entremig de les dues funcions, el públic podrà divertir-se fent-se fotografies en un photocall ubicat al vestíbul del teatre. Les entrades per a aquestes dues obres es poden comprar des d'aquest dilluns 9 de setembre al Patronat Municipal de Serveis Culturals (la Rambla, 24) o bé el mateix diumenge al teatre. El preu per una sola obra és de cinc euros, i per veure-les totes dues, vuit euros.

A banda d'aquesta col·laboració amb la TTP, la programació oficial del TÀG començarà el dijous 3 d'octubre, a les 22 h, amb l'obra Berto Romero sigue con nosotros. Es tracta d'un xou divertit i personal en el qual el còmic canta, balla i explica algunes lliçons vitals que ha après al llarg dels seus quasi quaranta anys.

El dissabte 19 d'octubre, a les 22 h, el Grup de Teatre Inestable del Vendrell actuarà al TÀG posant en escena Trifulkes de la Katalana Tribu, una obra escrita per Víctor Alexandre que narra amb sentit de l'humor i autocrítica la història de Catalunya. De fet, la mateixa obra es va representar l'any passat al TÀG, però en una versió musical i adreçada al públic juvenil. La dels Inestables, en canvi, potenciarà la part més còmica i crítica del text.

La programació continuarà el diumenge 27 d'octubre, a les 12 h, amb Cinc contes diferents, un espectacle familiar de Produccions Essencials que explica històries que parlen de discapacitats, de ser diferents, de superació i d'amistat.

El novembre teatral arrencarà el dissabte 9, a les 22 h, amb Variacions enigmàtiques del Grup de Teatre del Centre de Llorenç, una obra que es presenta com una comèdia, una tragèdia, un diàleg filosòfic i una brillant reflexió sobre les diverses cares de l'ésser humà: l'amor, la por, les il·lusions, les frustracions i la impossibilitat de conèixer ningú plenament.
El divendres 22 de novembre, a les 22 h, la companyia Focus portarà fins al teatre vendrellenc l'obra Bona gent, un gran relat sobre l'amistat, amb actors de prestigi com Mercè Arànega o Àlex Casanovas.

Per al públic familiar, el diumenge 1 de desembre, a les 12 h, es representarà amb titelles l'obra L'aventura del Tòfol a la ciutat, de la companyia Pa Sucat i, finalment, el dissabte 14 de desembre, a les 22 h, el TÀG acollirà l'obra Love Verkanding, de Teatrama, una funció fresca i divertida que compta amb l'atractiu de comptar amb la presència de l'actriu vendrellenca Maite Heras.

En conjunt, doncs, el TÀG oferirà una temporada centrada fonamentalment en peces entretingudes, que facin passar una estona agradable als espectadors. Malgrat la rebaixa en el pressupost, segons el regidor de Cultura, Albert Solé, "la voluntat és continuar oferint espectacles de qualitat i per això hem optat per portar diverses obres que van a taquilla, en les quals el TÀG només cedeix el teatre".

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada al Patronat Municipal de Serveis Culturals, a la taquilla del TÀG una hora abans de la representació i al Tel-Entrada (tel. 902 10 12 12 i web www.telentrada.com). Les entrades dels espectacles infantils (sessió sense numerar) es podran adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Serveis Culturals durant la mateixa setmana de la representació, o bé a les taquilles del teatre una hora abans de començar l'obra.

Per a més informació: www.tagvendrell.cat©2019 Ajuntament del Vendrell