08-05_Quintet_La_TruitawUn dels concerts més divulgatius del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals és el concert familiar que, en l'edició d'aquest any, es farà aquest diumenge 11 d'agost a les vuit del vespre. Tant l'horari com el concert estan especialment dirigits a les famílies, part tal d'iniciar els més petits en el món de la música.

Enguany estarà protagonitzat pel Quintet La Truita, format per Joan Marsol, violí; Jordi Armengol, viola; Laia Puig, violoncel; Xavier Puertas, contrabaix; i Jordi Castellà, piano. Conjuntament amb el narrador David Puertas, oferiran la seva versió de l'obra La truita, de Franz Schubert, amb el fil conductor de "Vols cuinar la truita?".

Vols cuinar la truita? és un concert participatiu que té una durada de 50 minuts: un narrador va guiant el públic per aquesta recepta tan especial, mentre els músics interpreten la música de Schubert. La cuina a foc lent viatja per la vida de Schubert, per les particularitats de cadascun dels instruments i pels secrets de la música de cambra, tot plegat condimentat amb la participació del públic.

El seu amic Sylvester li va encarregar una música per tocar amb la colla els diumenges a la tarda, a la voreta del foc, mentre prenien un cafetó. A Franz Schubert la idea li va agradar i, pocs dies després, es va presentar amb les partitures d'una obra nova escrita per a cinc instruments: violí, viola, violoncel, contrabaix i piano. Una obra preciosa, àgil, divertida, íntima, romàntica... i una mica massa difícil per ser interpretada pels seus amics de Viena.
Els protagonistes del concert són músics amb molta experiència que han tocat amb les millors orquestres i als millors escenaris del país. Alguns toquen plegats des de fa més de 20 anys i durant els últims cursos han coincidit fent classes al Conservatori de Cervera. Una de les dèries que tenen en comú és la pedagogia: són professors del seu instrument i també de música de cambra. I una altra mania que els uneix és que, en temps de retallades i disbarats culturals, tenen més ganes que mai de seguir fent propostes musicals que arribin a tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell