07-18_rp_musica_vila_webMúsica a la Vila es consolida com a cicle de música tradicional en la seva 25a edició, que començarà amb un concert de Roger Mas.

El certamen Música a la Vila omplirà, un any més, les nits dels dimecres d'agost de música tradicional. Enguany es compleixen vint-i-cinc edicions d'aquesta activitat que aplega grups de renom de la música popular que es fa al nostre país. El regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat els esforços que s'han fet al llarg d'aquests vint-i-cinc anys, el resultat dels quals és el reconeixement d'un cicle plenament consolidat tant pels professionals de la música com pel públic que cada setmana omplirà la plaça del Tívoli. Solé també ha agraït el bon treball de la Comissió organitzadora per fer una programació de qualitat ajustant-se al pressupost limitat del Patronat Municipal de Serveis Cuturals, la qual va ser presentada per Pere Esteban.

El cantautor Roger Mas encetarà la 25a edició de Música a la Vila el 7 d'agost amb el quartet format per ell mateix, a la veu i guitarra; Xavier Guitó, al piano i veus; Arcadi Marcet, al contrabaix, i Josep Pinyu, a les percussions. Roger Mas Quartet interpretarà cançons del disc A la casa d'enlloc, un treball que defineix de forma clara l'estil del cantautor, el qual ha rebut diversos premis i té un ampli reconeixement de la crítica que el converteixen en una figura de la cançó.

 

El 14 d'agost, el grup de gralles Els Laietans, format per quatre joves que tenen com a objectiu renovar l'àmbit graller català amb molta presència a les xarxes socials d'Internet, presentarà un repertori que combina composicions d'arrel tradicional i èxits recents de la música catalana i internacional, sintonies d'èxit de la televisió i clàssics de sempre.
El 21 d'agost serà el torn de la formació Aljub, una de les propostes més sòlides i virtuoses de la música valenciana d'arrel que, partint de melodies tradicionals, en construeix de noves fortament influïdes per la música medieval i oriental.

I el 28 d'agost, Les Violiles, un grup de música folk liderat per dues joveníssismes violinistes de 14 anys, tancaran el cicle amb un repertori que inclou des de danses irlandeses fins a melodies catalanes, passant per cançons piamonteses o occitanes.

Tots aquests concerts tindran lloc cada dimecres d'agost, a les 22 h a la plaça del Tívoli. El dia 28 d'agost, a les 20 h, Les Violiles també oferiran un concert de caire familiar amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. Els concerts es faran a l'aire lliure i seran gratuïts.

Cartell

Dossier de presentació



©2019 Ajuntament del Vendrell