07-05_Comit_avaluaciwEl passat dimecres, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc la sisena sessió del Comitè d'Avaluació i Seguiment del Pla de Barris del Vendrell. El Comitè està constituït per representants de la Generalitat i l'Ajuntament del Vendrell i per representants de les entitats veïnals, associacions ciutadanes i agents econòmics i socials del barri. La reunió va servir, entre altres coses, per fer el seguiment de les actuacions del Pla de Barris a través d'un informe de control del projecte. En concret, es va posar sobre la taula que el Pla de Barris del Vendrell ha executat ja el 81% del total del projecte, concretament el 79,77% dels programes socials i el 81,32% dels programes de transformació urbana.

Actualment, el Pla de Barris del Vendrell, que forma part de la convocatòria de l'any 2007, es troba dins dels dos anys de la pròrroga ordinària que va aprovar la Generalitat i que finalitzarà a final d'aquest any 2013. A partir d'aquest fet, l'Ajuntament va exposar a la reunió del Comitè que està estudiant la possibilitat d'acollir-se a la pròrroga excepcional de 4 anys que la Generalitat va aprovar al maig de 2012 motivada per les dificultats econòmiques que han propiciat un important endarreriment en l'abonament de l'aportació de la Generalitat i que, en conseqüència, ha dificultat l'execució total dels programes previstos en aquest projecte. D'aquesta forma, aquells municipis que no hagin pogut acabar les seves actuacions dins del període de pròrroga ordinària, ho poden fer en un termini més llarg. Si l'Ajuntament finalment s'acull a aquesta pròrroga excepcional, es prioritzaran tots els programes socials en col·laboració directa amb totes les regidories del consistori implicades en aquest àmbit del Pla de Barris.

Durant els anys de pròrroga la Generalitat no ha pogut aportar el seu 50% de finançament i l'Ajuntament, per tant, ha hagut de fer un esforç suplementari atesa la delicada situació econòmica que també pateix l'administració local. Tot i això, malgrat les dificultats econòmiques, el consistori vendrellenc ha buscat la manera de mantenir en actiu els programes de caire social, ja que es considera que en aquests moments són clau per garantir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.



©2019 Ajuntament del Vendrell