06-17_musicavis05_webUn any més, el passat dilluns al matí, alumnes de 4t d'ESO de l'institut Mediterrània van fer un concert de flauta amb una projecció audiovisual a l'Esplai de la Gent Gran del Tívoli. Aquesta activitat s'emmarca en el projecte MUSICAVIS, una proposta educativa impulsada pel seminari de música de l'institut Mediterrània del Vendrell, que ha comptat amb la col·laboració de l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell i el mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis.

En aquest projecte, s'ha preparat els alumnes en el coneixement del llenguatge musical i la pràctica instrumental per tal d'assolir un repertori musical atractiu i interessant per a persones de la tercera edat. Durant el curs escolar, s'ha dut a terme un treball amb un col·lectiu, amb l'objectiu de generar una comunicació enriquidora per a ambdues generacions implicades, la qual és el pilar fonamental del projecte, ja que s'ha volgut generar un apropament emocional i una creació d'empatia entre el públic i l'alumnat. Aquesta comunicació ha tingut lloc des de diferents vessants. D'una banda, des del vessant auditiu, mitjançant el treball musical i, d'una altra banda, des del vessant més visual, mitjançant la projecció de diverses fotografies aportades pels alumnes i pel públic assistent, per tal de generar una proximitat i una millor coneixença de tots els implicats en l'activitat. Finalment, una lectura de poemes amb acompanyament musical va completar l'acte.


Aquest any, s'ha incorporat al Musicavis l'alumnat del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis del Vendrell, format per vuit joves menors de 25 anys, amb l'objectiu de fer un reportatge sobre el projecte, tant de la part prèvia com de la realització de l'acte final amb la lectura compartida de poemes i el concert de flauta.

 

Des de l'Àrea de Gent Gran es vol agrair el treball de totes les persones que han fet possible, un any més, tirar endavant aquest projecte intergeneracional: grup de Gent Gran, alumnes i mestres de l'institut Mediterrània i alumnes del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis del Vendrell.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell